Bringázz munkába!

2023.09.18. 20:00

Ezeken a megyei településeken osztanak reggelit vagy uzsonnát a kerékpárosoknak kedden

A Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az ország több tucat pontján várja a kerékpárosokat bringás reggelivel vagy uzsonnával szeptember 19-én kedden. Fejér vármegyében ezeken a pontokon várnak.

Borsányi Bea

Fotó: FMH-Archív / FG

Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! szemléletformáló kampányt 14 éve indították útjára. Azóta minden évben megtartották a Bringás reggeli / uzsonna elnevezésű programot, amelynek keretében reggelivel vagy uzsonnával ajándékozzák meg azokat, akik autó helyett a kerékpárt választják a hétköznapok során. Az akcióra a héten kedden, vagyis szeptember 19-én, közel 80 helyszínen kerül sor az országban. Fejérben az alábbi pontokon és időszakokban várják a bringásokat:

Kajászó Község Önkormányzata első alkalommal csatlakozott az akcióhoz. A kerékpárosokat 16 órától uzsonnával várják a Rákóczi és Kossuth utca sarkán. 

Velence Önkormányzata két helyen is oszt bringás reggelit: a Kis út 1. és a Fő utca 64. szám alatt 6.30 és 8 óra között várják a kerékpárral közlekedőket.

Gárdonyban a CasaCulinaria egész nap várja, 9-18 óráig várja a bringásokat a Géza utca 34-38. szám alatt.

Az egyetlen kivétel Bicske, ahol az akciót szeptember 22-én, pénteken rendezik meg. A kisvárosban nem csak reggelit tartalmazó csomagok vehetők át, de a Bicskei Egységes Művelődési Központ szervezésében a Hősök terén az eseményhez kapcsolódó egyéb programokkal is készülnek. Aki a Bringázz velünk suliba a Kossuth térről! elnevezésű programba szeretne bekapcsolódni, azt 7.30 órakor várják a téren. Az autómentes nap 7.30-14 óra között zajlik kerékpáros ügyességi versennyel, baleset-megelőzési tanácsadással és más érdekes programokkal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában