Kedden írták alá

2023.10.31. 16:48

Nagyon sok forráshoz juthat Székesfehérvár

Új kapuk nyílnak a város fejlesztésére - együttműködési megállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda. Fontos, hogy minél több forrást hozzunk Fehérvárra és az agglomerációjába - hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Horváth-Buthy Lilla

A megállapodást Cser-Palkovics András polgármester és Petrin Bernadett, az MFOI ügyvezetője írta alá kedden

Forrás: Simon Erika

Az önkormányzat közleményében olvasható,  az EU finanszírozásban szakértő cég, az MFOI segítséget nyújt a városnak a közvetlen uniós forrásokra történő sikeres pályázásban. A megállapodást Cser-Palkovics András polgármester és Petrin Bernadett, az MFOI ügyvezetője írta alá a városháza kistanácstermében.

Az MFOI-val közös munka első lépéseként a város pályázatot nyújtott be a testvérvárosi kapcsolatok erősítéséhez, az európai uniós tagság 20 éves évfordulójához és a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódóan. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre infrastruktúra fejlesztésre, infrastrukturális beruházásokra, zöld átállásra, közösségépítésre. 

„Nagyon fontos, hogy a magyar városokat – köztük Székesfehérvárt is – felkészítsük arra az új kihívásra, hogy közvetlen uniós forrásokra is tudjanak pályázni. A jövőben a legjelentősebb források így állnak rendelkezésre, és ezen a területen biztosan fejlődniük kell a településeknek.” – fogalmazott a polgármester.

Mint a közleményben olvasható, Székesfehérváron kiváló kapacitások állnak rendelkezésre, és csatlakozva az európai uniós vérkeringéshez a város nagyon sok forráshoz juthat. Az MFOI biztosítja az ehhez szükséges tudását, és nagy eltökéltséggel néz a várossal közös együttműködésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában