Hétvezér est Fehérváron

2023.10.09. 09:48

Petőfi Sándor a lánglelkű költő és a száműzött őrnagy

A Fejér Szövetség 613. Hétvezér estjén Weszelszky Ferenc történész Petőfi Sándor a lánglelkű költő és a száműzött őrnagy címmel tart előadást – Záhonyi András orientalista írás- és művelődéstörténész moderálásával – október 10-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Weszelszky Ferenc történész

Fotó: Fejér Szövetség

Weszelszky Ferenc történész, a Hermann Ottó Társaság elnöke. Előadásában összefoglalót nyújt Petőfi Sándor költészetének szerepéről az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc idején, valamint „barguzini száműzetéséről” az eddig feltárt tények és ismeretek alapján.

Amint Boór Ferenctől, a Fejér Szövetség társelnökétől megtudtuk: Weszelszky Ferenc az ELTE hallgatójaként és Germanus Gyula tanítványaként kapott életre szóló muníciót és indíttatást a történelem tudományához, melyet arab nyelvtudással is gyarapítva diplomataként is hasznosított kiküldetései során Mongóliában, Finnországban, az NSZK-ban, Irakban, Kazahsztánban és Ukrajnában. Szakterülete az építészet és közgazdaságtan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában