„S ködön át csak a múltba lát?”

2023.10.29. 19:00

Rémtúra a kastélyban – Folytatásos halloween Enyingen

Péntek, vasárnap, hétfő…. Ugyanaz. Hogy mi a közös bennük? Mindhárom napon hihetetlen gyorsasággal beteltek az enyingi kastélybeli rémtúrák létszámai. A Vas Gereben Művelődési Ház a halloweeni-i rendezvényeket négy felvonásra bontotta.

V. Varga József

Fúrás-faragás: töklámpások műhelye

Fotó: Művelődési ház

Első felvonás.

Hold és csillagok, felhők, fekete macska és töklámpás. „Mit ér a napvilág, / Ha szemünk a jelenbe néz, / S ködön át csak a múltba lát?” Zulejka, a jósnő kamrája előtti táblán az idézet Edgar Allan Poe amerikai költőtől, novellistától való. A romantika korának egyik legfontosabb szerzője leginkább hátborzongató történetei révén ismert, emellett őt tartják a detektívregény „atyjának” is.

Rémtúra a kastélyban – a folyosón kísértetek siklanak
Fotó: Művelődési ház

A Tök-jó tökös esték programjai tökfaragással és kézműveskedéssel nyitottak szerdán. Fantasztikus töklámpások, varázslatos és ijesztő sütik, rejtélyes és bolondos bájitalok készültek, s megnyitotta jósdáját Zulejka is – tudta meg lapunk Nemes Diánától, a művelődési ház vezetőjétől.

Gyertyafény és sejtelmes félhomály, tarot kártya a kézben – Zulejka jósdája
Fotó: Művelődési ház
„Töklámpások, sorakozó!”
Fotó: Művelődési ház

Második, harmadik és negyedik felvonás.

Aztán a kastélybeli rémtúrát három napra (péntek, vasárnap, hétfő) szervezték, de – a meghatározott és optimális létszám okán – még így is sokan lemaradtak a kellemes kis esti borzongásról. „A legjobbak vagytok!” – jegyezte meg a művelődési ház közösségi oldalán Anita. „Akinek van időpontja, ki ne hagyja!” – tette még hozzá.

Kastélykerti idill: csontváz a hintán
Fotó: Művelődési ház

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában