400 négyzetméteren

2023.11.25. 13:00

Jégpálya épül Agárdon - ilyen különlegességekre számíthatunk! (Képek,Videó)

Vadonatúj, 400 négyzetméteres jégpálya épül az agárdi tóparton, ahol nem csak közönségkorcsolya, de jégkorong és koridiszkó is lesz, árulta el a feol.hu-nak az ötletgazda.

S. Töttő Rita

Fotó: Agárdi Jég Part facebook oldal

Már zajlanak a munkálatok az agárdi szabad partszakasz és a szörfközpont határán található területen, amelyből sejteni lehet: itt készül valami. Az Elixír fagyizó előtt ugyanis, közvetlenül a víz mellett egy nagyméretű jégpálya épül, Agárdi Jég Park néven. Varga Gábor és Ferenczi Alexandra - akiknek a nevéhez a szörfbázis és a fagyizó is köthető -, idén úgy döntött, a korcsolyázási lehetőséget nem bízza az időjárásra.

Fotó: Agárdi Jég Part facebook oldal

- Egy 400 négyzetméteres jégpályát építünk, amely korcsolyázásra, jégkorongozásra egyaránt alkalmas – árulta el Varga Gábor, hozzátéve: 15x26 méteres pálya készül, melynek földmunkái már készen vannak, szintezés után építhetik is a pályát. Lesz öltöző, korcsolya kölcsönző piciknek és nagyoknak egyaránt, élezési lehetőség, jégkorong palánk, kivilágítás. – Nyitáskor a pálya nem lesz fedett, megpróbáljuk így üzemeltetni, de felkészülünk arra, hogy rossz idő esetén lefedjük sátortetővel – tette hozzá Gábor, ahogy azt is: a pálya nyitvatartási idejének döntő többségében közönségkorcsolyára várják a látogatókat, de lesznek idősávok, amikor bérelhető a pálya – iskolai csoportok, önkormányzatok, cégek, jégkorong csapatok, ünnepségek számára.

- Tervezünk koridiszkót is, amikor például az adventi fények mellett a megvilágítás a jégből is érkezik, de azt gondolom, a legszebb ünnepi hangulatot a Velencei-tó naplementéi adják majd – mondta az ötletgazda. A jégpálya a tervek szerint december 2-án 10 órakor nyit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában