Libaságok

2023.11.11. 19:54

Márton nap Napraforgó módra Lepsényben

A szülői szervezet ötödik alkalommal rendezte meg a Márton-napi felvonulást a Napraforgó Óvoda és Mini Bölcsődében. Az eltelt évek alatt az alkalom az egész települést megmozgató közösségi eseménnyé vált Lepsényben.

V. Varga József

Lámpásokkal világítva járták be az óvodát

Fotó: Kaposvari Krisztina

Sajnos az idén az eső nem tette lehetővé, hogy a szokásos útvonalon rendezzék meg a programot, azonban az óvoda pedagógusai, alkalmazkodva a körülményekhez, meglepetéssel készültek a gyerekeknek és szüleiknek. Az ovi folyosói elsötétültek, és az aprónéppel közösen énekelve, lámpásokkal, mécsesekkel világítva járták be az épületet. A tornaszobába visszaérve a frissen tanult „libás”, énekes játékokkal varázsoltak remek hangulatot, csaltak mosolyt a gyerkőcök arcára.

– Szívet melengető volt látni, milyen sok volt óvodás látogatott vissza ezen a napon hozzánk, hogy újra együtt legyen az ovis közösséggel, megölelhesse volt óvónénijét – mondta el lapunknak Szabó Szilvia intézményvezető.

A szülők süteménnyel, zsíroskenyérrel készültek, a konyha dolgozói finom teával lepték meg a résztvevőket. Az Oláh István vezette szülői szervezet ismételten kitett magáért a szervezésben, Boldog Ádám a hangosításban vállalt munkát, a fotográfiákat Kaposvári Krisztina készítette.

„Ihaj-csuhaj” a Hetedhét zenekarral
Fotó: Kaposvari Krisztina

A Hetedhét zenekar több mint egy órás interaktív, népzenei koncertje mindenkit magával ragadott. Az óvónők által már tanított dalokat a gyerekek együtt énekelték a zenészekkel. Kicsik és nagyok együtt dalolva, táncolva igazi közösségi élményt élhettek át, amelyre sokáig emlékezni fognak.

– A Márton-napi rendezvény kedves eseménye intézményünknek – hangsúlyozta Szabó Szilvia. – Egyrészt szép példája annak, hogy a szülői szervezet milyen fontos szerepet tölt be intézményünk életében, és az óvodai közösséggel együttműködve milyen csodálatos dolgokat érhet el. Másrészt a program meghatározó közösségformáló és kultúraközvetítő erővel bír. A mi óvodánk azért van szerencsés helyzetben, mert a lelkes, tenni akaró szülők és a fáradhatatlan, csupaszív óvodai közösség egymást segítve tevékenykedik, és valósít meg nagyszerű dolgokat a gyerekekért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában