Aktív kikapcsolódás

2024.03.27. 10:00

Egész napos ingyenes program a Velence-tavon és az északi parton

Két napon is kerékpározni, sétahajózni, sárkányhajózni és kenuzni hívja egyszerre az aktív kikapcsolódásra vágyókat az Expedíció Velencei-tó Tömegsport és Környezetvédő Egyesület.

S. Töttő Rita

Fotó: egyesület

A Velencei-tó, különösen az északi part népszerűsítése a célja annak a programsorozatnak, melyre az Expedíció Velencei-tó Tömegsport és Környezetvédő Egyesület várja az aktív vízi programokra vágyókat.

- Nagy lehetőséget kaptunk az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaptól azzal, hogy támogatják az Update Velencei-tó! programunkat – árulta el a feol.hu-nak Simon György, az egyesület elnöke. A szervezet - amely nyílt, sportos, ismeretterjesztő és vízi programokat szervez minden korosztály részére a Velencei-tavon -, célja a lakosság aktív közösségbe való hívása, szabadidős tevékenységének biztosítása, a tömegsport, a vízi élet, az egészséges életmód kiterjesztése, természeti környezettel való megismertetése és végül, de nem utolsó sorban a Velencei-tó népszerűsítése, helyi értékeinek, látnivalóinak megismertetése – sorolja az elnök.

A lehetőségnek köszönhetően április 28-án, illetve majd július 6-án is egész napos ingyenes programra hívják a regisztrálókat (melyre itt lehet jelentkezni).

- A rendezvények a Pákozd szúnyog-szigeti hajóállomáson, illetve hajóállomásról indulva-érkezve lesznek megtartva – tette hozzá a szervező, aki hangsúlyozta: a programra olyanok jelentkezését várják, akik minden programelemen részt tudnak venni. A túra azonban 4 éves kor alattiaknak nem ajánlott. Reggel 9 és délután 17 óra között tartanak a programok: lesz tehát sárkányhajózás, kenutúra természetismereti előadással, hajókirándulás a madárrezervátumhoz, valamint kerékpártúra az északi oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában