Új alkotás

2024.04.04. 20:00

Újabb domborművel gazdagodik a Fejér Megyei Irodalmi Emlékfal

Újabb gazdag irodalmi életművel rendelkező alkotó kerül a Fejér Megyei Irodalmi Emlékfalra. A költészet napján avatják Kalász Márton domborművét.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A 2021-ben elhunyt Kalász Márton, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, egyetemi tanár domborművét avatják április 11-én, a magyar költészet napján 16 órakor a Fejér Megyei Irodalmi Emlékfalon. A Gárdonyi Géza Emlékház falán található irodalmi reliefek sorába kerül az új alkotás, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány és Gárdony önkormányzata jóvoltából. A Baráth Fábián szobrászművész által készített műalkotást Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára avatja fel, a köszöntőt Kalász Orsolya költő, műfordító, valamint L. Simon László író, költő, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója és Tóth István, Gárdony város polgármestere mondja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában