Elismerték munkájukat

2024.05.30. 16:00

A JóPont Alapítvány a 2024-es Civil Díj győztesei között

A JóPont Alapítvány a Civil Díj gálájáról a Legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriájának első díját hozhatta el.

Gombor Lili

A 2024-es év Civil Díj nyertese a Legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriában a JóPont Alapítvány

Fotó: Farkas Barbara és Vincze Márton / NIOK Alapítvány

 A NIOK Alapítvány idén is kiosztotta a Civil Díjakat tíz kategóriában, elismerendő azokat a civil szervezeteket, akik az elmúlt évben pótolhatatlan munkát végeztek. A Jó Pont Alapítvány az idei Civil Díj gálájáról a Legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriájának első díjával térhetett haza.

A JóPont Alapítvány két és fél éve végez hiánypótló civil tevékenységet Fejér vármegyében – a Velencei-tó környékén és Székesfehérváron. A szervezet jótékonysági és környezetvédelmi céljaival már több mint harminc helyi ügyet karolt fel, 

A JóPont Alapítvány főként a gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, állatvédelem és fenntarthatóság témákban tevékenykedik. Jótékonysági és környezetvédelmi tevékenységükkel minden negyedévben újabb ügyre hívják fel a figyelmet, és adnak kézzelfogható támogatást bevételeikből, legyen szó faültetésről, madárfióka inkubátorról, fecskefészkekről, komposztálásról, gyermekotthonokról, a mentősök munkájának megbecsültségéről, esélyteremtésről, vagy akár iskolások nyáritáborélményhez juttatásáról.

A Civil Díj 2024 Legsikeresebb adománygyűjtés kategóriájának nyerteseként a JóPont Alapítvány: Jópont Gyerekzsivaj öt helyi iskola rászoruló tanulóit és a Velencei Gyermekotthon lakóit segítették abban, hogy részt vehessenek nyári táborban. Az adománygyűjtő kampány részeként szerveztek egy jótékonysági fesztivált, három hónap termékakciót, kilenc kihelyezett persellyel, valamint bevontak harminc helyi vállalkozót is. Mindezt kilenc adománygyűjtő nagykövet harmincnapos munkája kísérte a velencei-tavi lakosok segítségével karöltve.

"A díjat átadó zsűritag kiemelte annak fontosságát, hogy a kampány a tó körüli települések közötti határokon is átívelt, az előző év hasonló negyedéves céljához képest hétszeres forrást tudott hasonló célra fordítani és bár számszakilag nem a legnagyobb gyűjtött összeg volt a kategóriában induló gyűjtések között, mégis a kampány összetettsége, sikeressége, a célcsoport különlegessége és minden szakmai szempont szerint abszolút megérdemelte a győzelmet" – olvasható a JóPont Alapítvány közleményében.

A díjátadót követően Szépréti Krisztina, a JóPont Alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy mérhetetlen hálával tartoznak a JóPont dolgozóinak, önkénteseinek, rendszeres adományozóinknak, vásárlóinknak és a helyi vállalkozásoknak, akik időről időre melléjük és ügyeik mellé állnak. Céljuk továbbra is a helyi jó szándék felkarolása, valamint az, hogy hitelesen, tettekkel képviseljenek olyan ügyeket, amelyek nem kapnak elegendő figyelmet helyi közösségükben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában