Projekt

2024.05.31. 14:30

Az Úrhidai úti lehajtóról tárgyaltak

Ugyan még messze a cél és a projekt még csak a tervezéséi szakaszban tart, de nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben megvalósulhat Óber Andrea, sárszentmihályi polgármester kezdeményezésére elindított projekt, az Úrhidai úti lehajtó megépítése.

Déri Brenda

Tervezési szakaszban tart már az új lehajtó.

Fotó: FMH-archív

A projekt előmozdítását segíti az a tény, hogy az érintett szakaszon – Úrhida és Székesfehérvár között útszakasz – igen nagy problémát jelent a haladás a gépjárműforgalom miatt, amely a térség megnövekedett lélekszámának tudható be. 

Mint azt az Önkorminfón közzétett bejegyzésben is írják a projektben érintett önkormányzati vezetők és tervezőcégek képviselői nemrég a sárszentmihályi polgármesteri hivatalban jártak, ahol Óber Andrea polgármesterrel és Molnár Dezső alpolgármesterrel egyeztettek. Az ülésen felvázolták, hogy a 7201-es útnál egy teljes értékű csomópontot alakítanak ki és a jelenlegi kétszer kétsávos útra is a csomóponton keresztül lehet majd továbbhajtani. De emellett megfelelő kapacitással rendelkező körforgalmakat is alakítanak ki. Mindez várhatóan 2029-ig fog megtörténni. 

A projekt előrehaladtával az érintettek további egyeztetéseket fognak tartani, hogy végeredményében egy olyan lehajtó épüljön, amely valóban orvosolja a fent említett problémát. 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában