Frissen Fejérből

2024.05.06. 13:36

Felemás érzésekkel jöttek ki a diákok a magyarérettségi után (videó)

Május 6-án reggel a magyar érettségivel kezdődött meg a végzős diákok legnagyobb próbatétele. Idén már azok a végzősök adhatnak számot tudásukról, akik 2020-ban az új Nemzeti Alaptanterv szerint kezdték meg a tanulmányaikat.

Bagotai Zsanett

Ujlaki Réka pozitív érzésekkel távozott, délután pedig még készül az emelt matek érettségire

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek a középiskolák, a kormányhivatalok, és a 3150 vizsgabizottság szervezésében. A szokások híven az írásbelikkel indult a több héten át tartó megmérettetés, azon belül is a magyar nyelv és irdalom került terítékre hétfőn.

Ahogy arról már több helyen is beszámoltak, a diákok a könyv születéséről kaptak egy szöveget a középszintű magyarérettségi első felében. A tekercsekről, kódexekről, átkokról szóló írást kellet értelmezni, majd válaszolni a kérdésekre. Idén már nem szerepelt a feladatsorban az érvelés/gyakorlati szövegalkotás, helyette egy 20 pontot érő irodalmi kérdéssort kellett megválaszolni a diákoknak, amely inkább negatív mint pozitív érzéseket váltott ki belőlük, tudtuk meg pár tanulótól, akik a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai. Az érettségi második felében Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novelláját vagy Babits Mihály ars poeticáját kellett elemezni, amely szintén felemás érzéseket váltott ki a végzősökből.

Íme, hogyan értékelték a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai a 2024-es magyar érettségi feladatsorát:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában