Érzékenyítő, tudásfelfrissítő szakmai képzés

2024.05.11. 14:46

Gyermekvédelmi képzéssorozat indult a városi óvodákban, bölcsődékben

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ szakemberei kidolgoztak egy érzékenyítő, tudásfelfrissítő szakmai képzési csomagot a város által fenntartott óvodákban és bölcsődékben dolgozó szakemberek számára. E képzéssorozat vette kezdetét május 11-én, szombaton a Százszorszép Bölcsődében.

Déri Brenda

A terv szerint jövő tavaszig Székesfehérvár összes városi fenntartású óvodájába, bölcsődéjébe eljutnak az Alba Bástya szakemberei

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A képzés kezdete előtt Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, külön kiemelve, hogy mennyire hálás a Százszorszép Bölcsőde dolgozóinak, hogy a szabadidejükből áldozva, szombaton bementek, hogy részt vegyenek a képzésen. Mint mondta, habár a városban jól működik az ellátó- és jelzőrendszer, de azért időről időre nem árt a tudásfrissítés.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Új ismeretek átadásából, érzékenyítésből, és a meglévő tudás felfrissítéséből áll a mai képzés – ezt már Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője mondta a helyszínen. Az egész napos képzésen szó esik a szakmai protokollokban történt változásokról, a bántalmazásról és annak felismeréséről és megelőzéséről. A központ vezetője szerint sikerült egy olyan szakmai anyagot összeállítaniuk, amivel segíteni, támogatni tudják a bölcsődében dolgozókat. 

Várhatóan jövő tavaszig Székesfehérvár összes városi fenntartású óvodájába, bölcsődéjébe eljutnak az Alba Bástya szakemberei – tájékoztat az ÖKK. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában