Folytatódott a szép hagyomány

2024.05.01. 08:56

Közös erővel állították fel Székesfehérvár májusfáját (galériával!)

A Fehérvári Polgárok Egyesületének derék tagjai közös erővel állítottak májusfát a Vasvári Pál Általános Iskola előtt kedden este, a fehérvári tűzoltók és Viza Attila önkormányzati képviselő segítségével.

Kecskés Zoltán

Májusfát állított a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület Viza Attila képviselő együttműködésével.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A régi, szép hagyomány felelevenítését 2017-ben kezdeményezte először a Fehérvári Polgárok Egyesülete, hogy Székesfehérvár városának is legyen májusfája – tudtuk meg Palkovics Lajos elnök úrtól a helyszínen, a György Oszkár téren. Mint elmesélte, ez is egy olyan közösségi program, ahol az egyesületi tagok összegyűlhetnek és egy jó beszélgetés mellett szolgálhatják a város közösségét. 

Már percekkel a nagy esemény előtt nagy volt az izgalom az idén 30. születésnapját ünneplő egyesület tagjai között, mindenki az égig érő fát várta, ami végül valamivel este fél nyolc előtt meg is érkezett a fehérvári tűzoltók jóvoltából. Aztán annak rendje és módja szerint hagyományosan a magyar trikolór színeibe felöltöztették, majd egy palack jó minőségű hazai bor is felkerült a tetejére, amelyet Viza Attila önkormányzati képviselő hozott.

Székesfehérvár és Palotaváros májusfája egy korábban, a Városgondnokság által kialakított másfél méter mély biztonságos gödörbe került, majd az érkező segítők, civilek közös erővel fel is állítottak azt,  amit talán a város minden szegletéből látni lehet.  A komoly munka után aztán egy jót beszélgettek a derék dolgozók, miközben gyönyörködtek az égimeszelőben. A májusfa állítása Viza Attila önkormányzati képviselő védnökségével valósult meg.

A fa kitáncolása egyébként az iskolások közreműködésével történik majd, amikor is táncmulatsággal köszönnek el a májusfától, de addig is van még pár hét, hogy a fehérváriak csodájára járjanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában