Közeleg a határidő

2024.05.28. 17:00

Még lehet jelentkezni a IX. Borsófesztiválra

Hamarosan elstartol a kilencedik Borsófesztivál! A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ közös rendezvényére június 10-ig lehet jelentkezni.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A Borsófesztivál gyökerei 2015-re nyúlnak vissza, a fesztivál ötletgazdája Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. Az első alkalmon még csak néhány család főzött együtt, majd a rendezvény szépen lassan egyre nagyobb népszerűségnek örvendett. 

Zöldborsót, főzőhelyet, tűzifát, sörpadot és asztalt biztosan nem kell hozniuk a résztvevőknek, ezeket ugyanis a szervezők biztosítják minden jelentkezőnek. Hozniuk kell viszont bográcsot, fűszereket, tálat, tányért, evőeszközt, poharakat. A rendezvényen csak fával lehet tüzelni, tilos elektromos és indukciós főzőlapot használni. Az eseményen bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával. A zsűri az első három helyezettet jutalmazza egy-egy serleggel, ezen kívül különdíjat kap a legszebben tálalt, illetve a közönség által legfinomabbnak ítélt étel készítője is – írj az ÖKK közleménye.

A Borsófesztiválra nevezési díj nincs,  jelentkezni az ötletgazda-szervezőnél, Szöllősi Istvánnénál lehet a +3620/321-8998-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2024. június 10., hétfő, éjfél

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában