Minden a tervek szerint elkészült!

2024.05.31. 09:00

Megvan a Kisláng-Soponya összekötő ünnepélyes átadójának időpontja!

Kislángon több fejlesztés, projekt futott és fut jelenleg is. Nemrég adták át például a Kislángi Vadócz Pál Művelődési Házat és mint megtudtuk Rumpler Tibor polgármestertől, már meg van az időpontja a csaknem 600 millió forint kormányzati támogatásból megújuló Soponya és Kisláng közötti összekötőnek is!

Kecskés Zoltán

Gyönyörű, napsütéses időben a megújult Soponya-Kisláng összekötő út.

Fotó: Önkormányzat

Eredetileg mezőgazdasági útként funkcionált, de az évek alatt megnövekedett forgalmat már nem tudta kiszolgálni, aszfaltja is megtöredezett, elhasználódott, így nagy szüksége volt az igényeket követő megújulásra, amely meg is történt. Egy évtizedes álom teljesülhet be, ami ráadásul két település lakóit is érinti.

Fotó: Önkormányzat

– Szélesebb és biztonságosabb lett az összekötő, amelyet már lassan egy hete tesztelnek is az autósok. A visszajelzések pozitívak, mindenki elégedett vele. Az ünnepélyes átadót a két település közösen szervezi június 8-án, 11.00 órakor, amelyen Varga Gábor országgyűlési képviselő is részt vesz a kivitelezőkkel együtt. Ünnepi műsort adnak a Kislángi Tamási Áron Általános Iskola tanulói, a Kislángi Sweet Dreams Tánc-Sport Egyesület táncosai, továbbá Szecsődi Rita népdalénekes, valamint a soponyai Zichy János Általános Iskola diákjai  – számolt be a FEOL-nak Rumpler Tibor, Kisláng polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában