Egész napos programok

2024.05.11. 15:30

Minden, ami középkor – így telt az emlékhelyek napja Fehérváron

Egész napos programokkal várják a látogatókat Székesfehérváron a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkertben és a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban az emlékhelyek napja alkalmából.

Déri Brenda

Középkori bemutatókon, kézműves foglalkozásokon, előadásokon és interaktív játékokon vehetnek részt az érdeklődők az emlékhelyek napján

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Mint azt már előzetesen megírtuk középkori bemutatókon, kézműves foglalkozásokon, érdekes előadásokon és interaktív játékokon vehetnek részt a Nemzeti Emlékhely és környékére érkezők május 11-én, szombaton az emlékhelyek napja alkalmából.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Romkert bejárata mellett már a délelőtti óráktól az óriásbáb-család két tagja, Szent István király és felesége, Gizella királyné fogadta a sétálókat. Tőlük pedig pár lépésnyire Szücsi Frigyes régész-történész avatta be az érdeklődőket a nemrég megkezdett romkerti ásatások eredményeibe. 

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Szintén a délelőtti óráktól kezdve a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének tagjai tartottak fegyverbemutatókat, illetve a vállalkozó szellemű érdeklődők ki is próbálhatták a fegyvereket. 11 órától aztán a Keleti Szél Zenekar zenélt a Romkertben.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az emlékhelyek napja másik fehérvári helyszínén, a Látogatóközpontban is estig tartó programokkal készültek a szervezők. Aki kedvet kapna, hogy ellátogasson, az játékos feladatokra, interaktív előadásokra és ismeretterjesztő bemutatóra számíthat a középkori étkezési szokásokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában