Vértesboglári sikerek

2024.05.28. 16:30

Nagl Roland képviselheti Magyarországot szeptemberben Párizsban

A május eleji kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny sikere után, újabb dicsőséget szereztek a vértesboglári iskolának a „biciklis diákok”.

Borsányi Bea

Nagl Roland és Pere Sára Panka. Roland másik oldalán Németh János

Forrás: Police.hu

Az ötödik osztályos Pere Sára Panka május elején ezüstérmet szerzett a XXIX. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén. Nem régen újabb megmérettetésen képviselte a Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolát. Ezúttal a XXXVII. Ki a mester két keréken elnevezésű verseny országos döntőjén indult, ahol az előkelő negyedik helyen végzett. A szintén ötödikes Nagl Roland ugyanezen a versenyen a dobogó második fokára állhatott és ezzel a teljesítményével kivívta a jogot arra, hogy Magyarországot képviselje a FIA – a Nemzetközi Automobil Szövetség - nemzetközi versenyén, amit Párizsban rendeznek meg.

Beérett a sok munka gyümölcse: a vértesboglári iskolában hosszú évek óta foglalkoznak közlekedésbiztonság oktatásával, amihez hozzátartozik a kerékpáros gyakorlat is. - Annak idején Németh János, tanító képezte ki magát, hogy a gyerekeket felkészíthesse az ilyen jellegű versenyekre. Az egész közlekedésbiztonsági oktatást ő kezdeményezte az iskolában és hosszú évekig vitte is a foglalkozásokat. Néhány éve nyugdíjba vonult, de vállalta, hogy továbbra is segít ebben a munkában az iskolának. Az utóbbi időben mellette többen is kivették a részüket a feladatokból, így Regenhart Ágnes kolléganőnk és Nágl Csaba. Utóbbi – nem mellesleg Nagl Roland édesapja – vállalta, hogy átveszi a stafétát – mondta kérdésünkre Terjékné Hadlaczky Csilla, a boglári iskola igazgatónője. 

A párizsi versenyt szeptemberben rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában