Díjátadó

2024.05.29. 11:21

Országos elismerés a Tóparti Gimnáziumnak és két diákjának

A Virtuális Erőmű Program Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán, két tópartis diák – Fischer Hanna és Bárány Bence – is elismerésben részesült a Parlamentben tartott díjátadón. A fiatalok középiskola, illetve felső évfolyam kategóriában lettek a vármegye legjobbjai. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium pedig az Energiatudatos Iskola címet érdemelte ki.

Feol.hu

A díjak hatalmas elismerés az iskolának és a diákoknak is

Forrás: ÖKK

A Fejér Vármegyei Virtuális Erőmű Program keretében hirdették meg 2023-ban a Fejér Vármegyei Környezeti Fenntarthatósági Tanulmányi Versenyt, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. – mint az országos Virtuális Erőmű Program üzemeltetője – és a Fejér Vármegyei Önkormányzat közös szervezésében. A megmérettetésen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulói két kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhattak: Bárány Bence a felső évfolyam kategóriában, Fischer Hanna pedig a középiskola kategóriában végzett az első helyen.

Az energiaellátás biztonsága, környezetünk védelme és az energiára fordított költségek csökkentése mindannyiunk érdeke. Éppen ezért a tudatos és hatékony energiafelhasználás, mint kiemelt stratégiai cél volt a témája a VEP Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatának. Ennek május végi, XIV. Parlamenti díjátadó gáláján vehetett részt a két eredményes tópartis diák és részesült elismerésben a többi vármegye legjobbjai között. A kiemelkedő teljesítményt elért tanulókat Jakab Viktória tanárnő készítette fel.

A Parlament Felsőházi Termében adták át a díjakat, majd az ünnepséget követően a szakemberek, a cégvezetők, a program szervezői és a diákok között szakmai beszélgetésre is volt lehetőség.

Ezen a díjkiosztó gálán vehette át Vizi László Tamásné főigazgató az Energiatudatos Iskola cím használatára jogosító tanúsítványt is a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium képviseletében. Ezt a címet azok az intézmények érdemelték ki, ahol évek óta igazoltan környezet- és energiatudatos pedagógiai munka folyik.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában