Szelíd motorosok

2024.05.19. 21:44

Pünkösdkor táncolták ki a májusfát Soponyán

A helyi Szelíd Motoros Egyesület 2014 óta állít és dönt májusfát, méghozzá úgy, hogy már pünkösd vasárnap kitáncolják a szalagokkal teli fát a földből. Az esemény nem önmagáért való, ugyanis ez egy egész napos, programokkal teli nap a motorosok és a település lakosai számára.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy-Magyar Dóri

A Szelíd Motorosok három-négy családból áll, és 2014 óta,  covid-dal terhelt éveket leszámítva minden évben állít májusfát május elsején, ám nem várnak a hónap végére, pünkösd vasárnapján kitáncolják a fát a földből.

– Ez volt a nyolcadik alkalom, hogy állítottunk is és döntöttünk is májusfát. A kezdetek óta kicsit már kinőtte magát az egész rendezvény, így idén már volt légvár és csónakáztatás is, hogy egy kicsit még színesebb legyen az egész napi program. Mindig adunk lehetőséget főző csapatoknak is, de zsűrizés nincs, hiszen az egész nap arra épül, hogy lehetőséget teremtsünk ismerkedni, együtt lenni és barátkozni. Az idei csapatok száma nyolc volt, és bárki bármit főzött, készített, az eladásából származó támogatás valami fontos, nemes célt szolgált. Aki nekünk is adott finomságokat, azok éppen a helyi óvodát támogatták a kürtöskalács sikerének köszönhető bevétellel, de volt, aki palacsintát adott a támogatásért – mondta el kérdésünkre Nagy-Magyar Dóri, szervező.

Fotó: Nagy-Magyar Dóri

A nap végén volt tombola és a kétszáz eladott szelvény bevétele a Szelíd Motorosok rendezvényeit segíti, hiszen egy évben kétszer is felvonulásokat tartanak a motorosok a faluban, sőt, karácsonykor három településen szórják a cukrokat a gyerekeknek.

Több mint százan voltak azok, akik ellátogattak az eseményre, ahol a Blues Henger is fellépett, de képviseltették magukat helyi vállalkozók is. Az Időutazó Rockband volt a tartalmas nap fő- és végpontja is egyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában