Igazságok és tévedések

2024.05.28. 10:55

Részletek a botrányosan viselkedő buszsofőr ügyéhez

Múlt héten írtunk arról, hogy egy olvasónk bejelentést tett a Volánbuszhoz egy helyi járat sofőre ellen, annak elfogadhatatlan megnyilvánulása miatt. A bejelentő eljárása érthető, ám egy ponton tévedett.

Gombor Lili

Illusztráció!

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Egy buszsofőr elfogadhatatlan megnyilvánulása miatt tett bejelentést egy olvasónk a Volánbuszhoz múlt héten. A konfliktus kiindulópontja az volt, hogy édesanya a gyermekével együtt szállt fel a buszra, kezében tartva saját és gyermeke bérletét. A gyermek azonban előrement – értelemszerűen így bérlet nélkül –, ezért a sofőr visszahívta, és kérte tőle a bérletet. Egy utas közbelépett, és szólt "hogy március 1-től a 14 év alattiaknak nem kell bérlet. Hozzátettem, hogy erről szerintem neki (a sofőrnek) tudnia kellene" – írta nekünk a bejelentő a levelében. Ezt az észrevételt a sofőr tűrhetetlen hangnemben érkező válasza követte,amiért az utas a sofőr ellen bejelentést tett a Volánbusznál. Jóllehet, az utas eljárása érthető, a sofőr részéről elfogadhatatlan az ordibálás, fenyegetőzés, azonban az utas tévesen tudja, hogy ingyenes a 14 év alattiak utazása. Információnk szerint ugyanis a helyi buszjáratokon nem utazhatnak ingyen a 14 év alattiak. Székesfehérváron a havi bérlet ára – online váltva – 280 forint. A 14 év alattiak díjmentessége a Volánbusz esetében csak a helyközi (tehát belföldön, a települések között közlekedő) járatokon érvényes. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában