Fókuszban a szociális ellátás

2024.05.30. 20:00

Szakmai konferenciát tartott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei szervezete

SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban címmel tartott szakmai konferenciát csütörtökön a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Vármegyei Kirendeltsége a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Dísztermében.

Gombor Lili

A SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban szakmai konferencia közönsége

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Vármegyei Kirendeltségének szakmai konferenciáján Boldogné Kőrösi Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója megnyitó beszédében a szociális szférában dolgozók közös céljáról szólt, melyet abban jelölt meg, hogy az intézmények lakói a többségi társadalom tagjaihoz hasonlóan minél önállóbban éljék meg mindennapjaikat az intézményekben. – Azáltal, hogy erősödik a lakók döntési képessége, az önérvényesítésük lehetősége, intézményi szakemberek által segítve az ellátottakat ebben, úgy vélem, mindez egy hatékonyabb, harmonikusabb intézményi működést is eredményezhet. A konferenciát több munkacsoport által végzett komoly szakmai munka előzte meg. Úgy gondolom, hogy a konferencia egyrészt segíthet a közös cél megvalósításában, mely által az intézményt a lakók otthonuknak tekinthetik, teljesebbé teheti életüket, másrészről az intézményben dolgozó szakembereknek lehetőségük nyílik a másoktól nyert jó gyakorlatok, szakmai gondolatok ismeretére, beépítésére mindennapi munkájukba – fogalmazott az igazgatónő.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A köszöntő beszédek után  Gyene Piroska ÉFOÉSZ elnök Szemléletváltás az intézményi ellátásban című előadására került sor. A további előadásokban szó volt döntéshozatali támogatásról, az önálló életvitel támogatásáról, valamint ismertették a mentoring rendszer működését és célját is. A konferenciát állófogadás zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában