Színes kavalkád a Cifrakertben és a Csíkvár téri parkban

2024.05.28. 17:30

SzaladBattyán és gyermeknap Szabadbattyánban

A SzaladBattyán elnevezésű futóversenyt már harmadik éve rendezik meg Szabadbattyánban. A futóverseny kitalálója és a név ötletgazdája Óberné Kámán Erika alpolgármester volt. A sportos délelőttöt követően a délután aztán a gyermeknap jegyében telt.

Az alkotás öröme

Fotó: A művelődési ház

Idén a település ékkövének tartott természetvédelmi területen, a Cifrakertben, növényritkaságok, ősplatánok között futhattak a nevezők, akik három táv közül választhattak. Az első három helyezett 18 éven aluli fiúk és lányok, valamint 18 év feletti férfiak és nők éremjutalomban részesültek. A csodálatos környezet már fél sikernek számított, és öröm volt látni az együtt sportoló családokat, az apróságokat a szülőkkel vagy a nagyszülőkkel a tó körül.

A győztesek, 500 méter: Nagy Alex, Rajkó, Vivien, Lencsés Gergő, Keller Szilvia. 1000 méter: Tóth Botond, Bódis Borbála. 3000 méter: Farkas Koppány, Szabó Attila. A szervezők (művelődési ház és könyvtár, önkormányzat) minden nevező futónak befutócsomaggal és ebéddel kedveskedtek.

A résztvevők a SzaladBattyán futóverseny egyik rajtjára készülődnek a Cifrakertben
Fotó: A művelődési ház

A futóverseny alkalmával az önkormányzat köszönetét fejezte ki a székesfehérvári Grundfos cégnek, Filep Zoltán gyárigazgatónak és Batonai Péter menedzsernek. Az üzem ugyanis egy nagy teljesítményű szivattyút adományozott a falunak, amely a cifrakerti tó szellőztetését biztosítja.

A délután a gyermeknap jegyében telt a Csíkvár téri parkban. A gyerkőcökre számos játék, szórakoztató program várt. Az iskolaudvar adott helyet a Nerf-pályának és az ugrálóvárnak, de nem maradhatott el az arcfestés és a csillámtetoválás sem, a kézműves műhelyekben pedig önfeledten alkothattak a lurkók. A Manófalvi kalandvárban különböző próbatételeket kellett teljesíteni, a park hátsó végében traktoros hordós pótkocsis szerelvény és Mancs-őrjáratos taxi fuvarozta a gyerekeket.

Traktoros hordós pótkocsis…
Fotó: A művelődési ház

A nap során jól nevelt kutyusokkal bemutatót tartott a Göde Dog Tréning, s tatamira álltak az Alba Kempo Sportegyesület kempósai is. A nagyközségi programok állandó fellépője a battyáni gyerekekből álló Kenguru ugrókötél csoport. Bár a természet egy kis esővel ijesztgetett, de végül kegyesnek bizonyult, s a nagyérdemű megnézhette a Vuk című mesemusicalt. Az Almaszószok együttes Halász Judit legnagyobb slágereivel lépett színpadra, derekasan megtáncoltatva az aprónépet.

Szabyest, az est utolsó fellépőjeként, a csajok sikongatásai közepette adta elő dalait. A tombolasorsolást minden kicsi és nagy felettébb várta már. A gyerekeket egész nap hot doggal és palacsintával várták a Csíkvár Nyugdíjasklub hölgyei. A sikeres rendezvény mintegy 2000 ember részvételével zajlott.

Szerző: Márkusné Motkó Anett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában