Kapitális halnak örülhetett

2024.05.11. 11:00

Több mint 25 kilós ponty volt a zsákmány!

Minap egy gyönyörű, egészséges kapitális pontyot csalt horogvégre Kohan Csaba, a kecskeméti Szepi Horgász Egyesület tagja a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége által kezelt, úgynevezett Tassi V-VI-os csatornán.

Tihanyi Tamás

Kohan Csaba a 25,2 kilós ponttyal

Fotó: HOFESZ

A vízterülethez tartozik Rácalmás közelében egy, a Duna folyammal közvetlen összeköttetésben lévő öblözet, a tassi zsilip kifolyó része kétoldali kövezéssel, a zsilipen történő vízeresztéskor erősen sodró vízzel, a VI-os vízterület pedig egy csendesebb dunai öböl. A Kohan Csaba által kifogott hal hossza 91 centiméter, kerülete 86 centiméter, súlya pedig egészen pontosan 25,2 kilogramm volt. A szép példány fényképezés után visszakapta szabadságát, így még mások is eséllyel pályázhatnak rá a jövőben.

A gyönyörű pikkelyes a Rácalmás és Tass közötti vízterületen akadt horogra
Fotó: HOFESZ

A HOFESZ vizeit érintő másik hír, hogy Székesfehérváron, a palotavárosi Felső-tavon szombaton és vasárnap 15 óráig tart a horgászverseny, a vendégeknek lefújás és mérlegelés után lehet leülni a stégekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában