Frissen Fejérből

2024.05.28. 18:40

Vastapsot érdemelt a gyerekek műsora

Kedd délután a Székesfehérvári SzC. Jáky József Technikum tornaterme dübörgött a táncos talpak alatt, és zengett az énekszó. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a kisiskolások gálaműsorát vastaps kísérte.

Gombor Lili

A második osztály tanulók műsora

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Munkácsy Mihály Általános Iskola Tavaszi zsongás című gálaműsorától visszhangzott kedd délután a Székesfehérvári SzC. Jáky József Technikum tornaterme. A műsor kezdetére teljesen megtelt a terem büszke szülőkkel, akik a minél jobb fotó, videó elkészítéséért igyekeztek megszerezni a legjobb helyeket, no meg persze csillogó szemű, izgatott kisiskolásokkal, akik ünnepi fellépő ruhájukban izgatottan mocorogtak a helyükön.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A műsort az általános iskola felsős szertorna csapatának műsora nyitotta meg, Kirschner Ágnes vezetésével. A látványos elemeket sem nélkülöző bemutatót követően Becze Ferencné, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a közönséget és a résztvevőket. – Ünnepelni gyűltünk össze a mai délutánon. Eljegyezni magunkat újra és újra azzal, ami a miénk. Ez a valóság ránk vár ma is: a csengő ének, a gyógyító varázsige, a mozdulatban őrzött érték, lelkület, szellemiség. A címválasztással szerettük volna kifejezni azt a sokszínűséget, mely iskolánkat jellemzi – fogalmazott az igazgatóhelyettes. 

A gálaműsor további részében a fellépőket Módi Laura, Széplaki Ella és Bakos Benedek hatodik osztályos tanulók konferálták fel. A műsor első részében a második osztályos tanulók néptánc csoportja lépett "színpadra", majd a negyedik évfolyam kórusa állt a közönség elé. Műsorukban népdal-összeállítást, kánonokat adtak elő, az ének- és furulyaszót rendhagyó ritmusjáték kísérte. Ezt követően Pötör Panna 2.a osztályos tanuló zongorajátéka csendült fel, a fiatal tehetség Szőnyi Erzsébet egy darabját, valamint egy ismeretlen szerző Dalocska című művét adta elő.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A műsor második részében a második évfolyam kiskórusa lépett a közönség elé, akik többségében mezőföldi népdalcsokrot adtak elő. Őket a negyedik osztályos tanulók követték, akik mezőföldi eszközös táncokat mutattak be. Végül a hatodik évfolyamos tanulók következtek, akik a moldvai tánckultúrából nyújtottak ízelítőt a közönségnek. A gálaestet a tanulók – hangszerekkel kísért – közös éneke zárta. A közönség vastapssal jutalmazta a fellépőket, akiknek tehetségét és örömét látva, biztosak lehetünk a folytatásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában