Négy jelölőszervezet hat politikusa

2024.06.14. 19:07

A fehérvári kompenzációs lista a leosztás után

Miután csütörtökön a polgármester-választás és az egyéni választókerületi képviselő-választás eredményei is jogerőre emelkedtek, pénteken összeült a Helyi Választási Bizottság, hogy az úgynevezett kompenzációs mandátumok kiosztásáról döntsön.

Kecskés Zoltán

Négy jelölőszervezet, hat politikusa került be a fehérvári közgyűlésbe a kompenzációs listáról.

Fotó: VN/Archív

A lakosságszám alapján Székesfehérváron 21 fő alkotja majd az októberben alakuló közgyűlést, köztük a polgármester, a 14 egyéni választókerület megválasztott képviselője, valamint az a hat képviselő, akik az úgynevezett kompenzációs listáról, a töredékszavazatok alapján kerülnek be. 

Mint ismert, a 14 egyéni választókerületből 13 körzetben a Fidesz Magyar Polgári Szövetség önkormányzati képviselője szerzett mandátumot egy független képviselő mellett, míg a kompenzációs listáról a választási eredmények tükrében a Mi Hazánk Mozgalom egy, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Fehérvárért Közösen Egyesület kettő-kettő, míg a Válasz Független Civilek egy mandátumot kapott. 

A Helyi Választási Bizottság kompenzációs mandátumokkal kapcsolatos döntése ellen három napig lehet fellebezéssel élni. Ha nem érkezik kifogás, akkor a határozat jogerőre emelkedik, ezt követően pedig sor kerülhet a képviselői megbízólevelek kiosztására.

Így nézhet ki Székesfehérvár októberben alakuló közgyűlése!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában