Járóbeteg Irányítási Rendszer

2024.06.12. 07:00

A héten Sárbogárdon is üzembe helyezték a rendszert

A hét közepétől kezdve Sárbogárdon a Rendelőintézetben is működik a Járóbeteg Irányítási Rendszer.

Bokányi Zsolt

A hét elejétől már a Sárbogárdi Rendelőintézetben is használják!

Fotó: Facebook

Az előjegyzést kérő betegeknek is sorszámot kel húzni, és csak ezután hívják majd a Beteg Fevételi Irodához. A szakrendelésre érkező betegek a TAJ számuk megadásával tudnak sorszámot kérni, majd ezt követően a szakrendelés ajtaja mellett elhelyezett monitor, illetve hangjelzés jelzi és segít a betegnek, amikor éppen soron következik. De nézzük pontosan, mit is lehet tudni még a Járóbeteg Irányítási Rendszerről.

Nemcsak az intézmények aktivitását figyelik és a lefoglalt időpontok mennyiségét monitorozzák, hanem azt is, hogy mennyi a lefoglalt, de a rendelésen nem megjelent betegek aránya a Járóbeteg Irányítási Rendszerhez (JIR) csatlakozott szolgáltatóknál.

Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer célja, hogy az orvos a munkaidejéből több időt tölthessen a betegek gyógyításával és kevesebbet kelljen az adminisztrációval foglalkoznia - erről a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt még idén februárban. A JIR európai uniós informatikai fejlesztés, egyben „eszközszállító” projekt, amelynek keretében sorszámhúzó automatákat, kijelzőket, sorszámnyomtatókat, páciens elégedettségmérőket és telefonokat is kaptak az intézmények. Az országos JIR-en belül az intézmények Járóbetegirányítást Támogató Rendszert működtetnek. A betegirányítási csoportokat és betegfogadó irodákat intézményenként állítják fel, cal-centerek pedig központi és lokális helyszíneken működnek. Tavaly novemberben 83 intézményt vontak a JIR alá, így már több mint 5600 szakrendelésen működik, idén pedig újabb 101 intézmény szakaszos csatlakozását tervezik a rendszerhez. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában