A probléma megoldása folyamatban van

2024.06.27. 09:40

Apple Pay használók, figyelem! – tömegesen von le összegeket a számlákról

„Botrány az Apple Paynél”, „Megbolondult az Apple Pay”, „Önálló életre kelt az Apple Pay” – ilyen és ehhez hasonló címekkel van tele a média szerda délután óta.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Sajtóinformációk szerint tömegesen von le összegeket a magyar ügyfelek számláiról a Apple Pay. Ezek között az összegek között vannak pár száz és pár ezer forintos tételek is, de van olyan károsult is, akinek fél millió forintja bánta, hogy az Apple szolgáltatás használója.

Az OTP az Index megkeresésére az eset kapcsán azt a tájékoztatást adta, hogy több bankkártya kibocsátó kártyáival több banknál tömeges és indokolatlan terhelések történtek. Hozzátették az OTP szakemberei megtették a szükséges lépéseket.

A portál továbbá arról is beszámolt, hogy a levonások az OTP-s ügyfelek mellett előfordultak még Erste, MBH és Raiffeisen ügyfeleknél is. Utóbbi azt a tájékoztatást kapta az Apple-től, hogy a probléma megoldása folyamatban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában