Jogos igény volt

2024.06.01. 14:00

Átadták a bölcsődét Alcsútdobozon

Majd 350 millió forintos összköltséggel minibölcsőde épült Alcsútdobozon, melyet péntek délután avatott fel Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Tóth Erika polgármester és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, az alcsútdobozi családok és kisgyermekek körében.

Feol.hu

Forrás: Molnár Krisztián Facebook oldala

Az alcsútdobozi lakosok jogos igénye volt a bölcsőde, amely eddig nem volt a településen, pedig sok édesanya szeretett volna visszatérni a munka világába, miközben kisgyermekét biztonságos körülmények között tudhatja – fogalmazott Molnár Krisztián közösségi oldalán.
Mint kifejtette, a fejlesztés során egy nyolc kisgyermek ellátását biztosító minibölcsődét alakítottak ki a meglévő Háromhárs Óvoda épületének bővítésével. Az új minibölcsődéhez bölcsődei csoportszoba, gyermek fürdőszoba, gyermek öltöző, tároló helyiség, fejlesztő szoba, iroda, akadálymentes mosdó és kültéri játszókert épült, valamint parkolókat és kerékpártárolókat is kialakítottak. A fejlesztésnek köszönhetően új munkahelyek is létesültek.

Forrás: Molnár Krisztián Facebook oldala

– Minden olyan fejlesztést örömmel támogatunk, mely a magyar családok, a magyar gyermekek javát szolgálja, hiszen számunkra ők az elsők! – zárta a közgyűlési elnök.
A polgármester ugyancsak közösségi oldalán így írt a projektről: "Sokan, sokat dolgoztak, segítettek, támogattak, hogy elkészüljön a bölcsődénk. Köszönjük! Hálával gondolunk mindenkire, aki akár gondolatban, akár tettekben velünk volt projektünk megvalósítása során. De tudjuk, hogy "Hiába fáradnak az építők, ha az Úr nem építi a házat!" Soli Deo Gloria" 

Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője rámutatott továbbá: "Az elmúlt egy évben ötezer új bölcsődei férőhelyet teremtettünk, ezzel országosan megközelíti a 66 ezret a bölcsődei helyek száma, kétszer annyi van ma, mint 2010-ben volt."


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában