Tanévzáró ünnepség

2024.06.26. 11:30

Átadták a Fejes József díjat

A Széchenyi István Általános Iskola tanévzáró ünnepségén adták át a Fejes József díjat annak a pedagógusnak, aki magas színvonalú munkájával öregbíti az intézmény hírnevét.

Déri Brenda

Az iskola történelmében először Fejes József díjat adott át a kuratórium

Forrás: Zelenák Tibor Tamás/Polgárdi Város Önkormányzata

Az intézményben először került sor a díj átadására, ugyanis annak létrehozását idén májusban szavazta meg a Polgárdi Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, akik a Széchenyi István Általános Iskola egykori igazgató-helyetteséről, Fejes Józsefről nevezeték el e kitüntető elismerést. 

Így az iskola történelmében először Fejes József díjat vehetett át a kedd délután tartott tanévzáró ünnepségen Régerné Benedekfi Klára tanítónő, amelyet a Polgárdi Iskoláért Alapítvány kuratóriuma nevében Fésü Jánosné Fejes Irén, a polgárdi általános iskola egykori tanára, Fejes József lánya adott át a részére – áll a Polgárdi Hírek oldalán. 

A díj létrehozásával az alapítványnak az a célja, hogy minden évben más-más pedagógust jutalmazzon a munkájáért. A ’kritériumok’ között szerepel, hogy a díjat elnyerő pedagógusnak legalább 10 évig az iskola főállású dolgozójának kell lenni, aktív jogviszonnyal kell rendelkeznie és magas színvonalú oktató-nevelő munkát kell végeznie. 

– A díj annak a pedagógusnak adható át, aki szívvel és érdeklődéssel tanít, személyiségével pozitív mintaként hat a diákokra. Aki jó példát mutat a tanulókkal, a szülőkkel, az iskolai közösséggel és társszervezetekkel történő együttműködésben, a velük való hatékony kommunikációban. A díj odaítélése előtt a tantestület is titkos szavazáson mondhatta el véleményét, melynek egyértelmű és egyöntetű végeredménye született – olvasható.

Az idei esztendőben tehát Régerné Benedekfi Klára jutalmazták a Fejes József díjjal. 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában