Kiváló minőségű úton autózhatnak az arra közlekedők

2024.06.08. 18:30

Átadták a Soponyát Kislánggal összekötő felújított útszakaszt

Bokányi Zsolt

Hivatalosan is átadták az útszakaszt!

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Elkészült a Soponyát Kislánggal összekötő út, az autósok, motorosok és a kerékpárosok legnagyobb örömére. Biztonságosabb, szélesebb, és a közvetlen környezet rendbetételének köszönhetően, a szemnek is kedvesebb lett a megújult szakasz. A projektátadó ünnepségen elsőként Varga Gábor Dél-Fejér országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta. – Újabb 600 millió forinttal bővült a Dél-Fejérben élők érdekében megvalósult beruházások sora. A munkálatokat szinte teljes egészében Magyarország Kormánya finanszírozta. Az út minősége kiváló, volt szerencsém kipróbálni ide jövet, jó tempóban autózható, kimondottan előremutató beruházásról beszélhetünk! Balesetmentes kilométereket kívánok minden erre közlekedőnek! – 

Varga Gábor országgyűlési képviselő is részt vett az út átadásán
Fotó: Nagy Norbert / FMH

Ezt követően a település polgármestere Rumpler Tibor, illetve az alpolgármester Diószegi Anna köszöntötte az érdeklődőket, és méltatta a felújított útszakaszt. A beszédeket követően pedig, az országgyűlési képviselővel közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, és gurítottak egy hordót az útra, a régi hagyományoknak megfelelően.

A hordó is simán gurult az új úton! 
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A rendezvény egy kisebb falunapi megmozdulás is volt egyszerre, hiszen a hivatalos ceremóniát követően színpadi műsorok következtek, de a még a tükörsima aszfaltot is kipróbálták, és felavatták a látványos produkcióval érkező, helyi és környékbeli tánccsoportok. Szecsődi Rita népdalénekes műsorát követően pedig a Soponyai Zichy János Általános Iskola tanulói léptek a színpadra és zárták műsorukkal a rendezvényt. 

A táncosok is felavatták az aszfaltot
Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában