Önkormányzati választás

2024.06.06. 14:37

Azért élünk Sárbogárdon, mert itt akarunk élni!

Sárbogárd város polgármestere újra indul a választásokon és elmondta, a település nem csak a szülőföldet, hanem az otthont is jelenti számára.

Bokányi Zsolt

Nem csak a szülőföldem, az otthonom is Sárbogárd. Sükösd Tamás újra indul a választásokon.

Fotó: facebook

Sárbogárd város polgármesterét nem kell bemutatni a településen élőknek, de az illendőség megkívánja, hogy olvasóink felé viszont megtegyük ezt, így a beszélgetésünk elején egy rövid bemutatkozást szeretnék kérni. 

Természetesen, és nagyon szívesen. Sükösd Tamás vagyok, az egyetemi éveket leszámítva, születésem óta folyamatosan Sárbogárdon élek, családommal. Feleségem a családi vállalkozásunk irodavezetője, fiunk ügyvédjelölt Budapesten, lányunk az Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója. 2010-ig ügyvédként dolgoztam. 2010 októbere óta Sárbogárd város polgármestere és egyidejűleg a Fejér Vármegyei Közgyűlés tagja vagyok.

2010 óta a településért dolgozik
Fotó: polgármesteri facebook oldal

Mit jelent önnek a település, és most nem csak a polgármestert, hanem a magánembert is kérdezem?

Sárbogárd, ahol élek nemcsak a szülőföldem, hanem az otthonom is. Itt dolgozom, itt él a családom, itt vesznek körül a barátaim. Minden ideköt. Egy olyan településről álmodom, melyet egy egész életre tervezünk és ahol jó élni. A mi csapatunk úgy mondja, hogy szeretünk sárbogárdiak lenni, akik azért élünk itt, mert itt akarunk élni. Továbbra is egy 2010-ben megalkotott, és az adott gazdasági helyzethez igazított koncepció alapján végezzük a munkánkat. Az a célunk, hogy a sárbogárdiaknak, valamint a térségben élőknek itt, helyben mindenre legyen lehetőségük, és a lehető legtöbb szolgáltatást 21. századi körülmények között vehessék igénybe. 

Hosszú ideje vezeti már a várost, irányítja annak életét, vissza tudunk tekinteni egy kicsit az elmúlt időszakra? 

Tizennégy éve közös munkába fogtunk képviselőtársaimmal a város fejlődése érdekében. Az elmúlt ciklusban – a teljesség igénye nélkül, részben állami, részben önkormányzati beruházásban – megvalósult a dunaújvárosi út és a Vasút utca teljes felújítása, a 63. számú főút jelentős részének felújítása, a vasúti kereszteződés átépítése, az új rendőrség és a sportcsarnok felépítése, a Sport utca teljes rekonstrukciója. Építettünk inkubátorházat, ipari csarnokot, kialakítottunk iparterületet összközműves telkekkel, számos új munkahely lehetőségével. Létrehoztuk az általunk múzeumnak nevezett kiállító teret. Újragondoltuk a Hősök terét, az Ifjúsági Parkot, parkolót létesítettünk a városközpontban. Több kilométer járdát építettünk többek között a Vasút utcán és a Túry Miklós utcán. Aszfaltoztunk a Rádi dűlőben, új távlatokat nyitva a borturizmusnak. Bölcsődei, óvodai és iskolai felújításokat, csoport és osztály bővítéseket, konyha rekonstrukciókat is végeztünk. Pályázatból végigvittünk ösztöndíj programokat tehetséges középiskolásoknak, egyetemistáknak, valamint már végzett, helyben tevékenykedő fiataloknak. Pusztaegresen felújítottuk a művelődési házat, az óvodát, az orvosi rendelőt és Sárhatvannal együtt elindult az ivóvíz minőségjavító program is.

Milyen tervekkel indul neki a következő időszaknak, mi motiválta, hogy ismét megméresse magát a választásokon? 

Sárbogárdért dolgozunk. Tervezünk, pályázunk és megvalósítunk. Céljaink között szerepel, hogy a lehető legtöbb ember helyben vagy térségben dolgozhasson. Ugyanakkor Sárbogárdon mindenki elérhesse a közigazgatás, a szociális ellátó rendszer és az egészségügy szolgáltatásait, valamint a szabadidejét helyben értelmesen, értékesen tölthesse el, legyen igénye akár a kultúrára, akár a sportra. Az eredményeknek örülünk, de nem gondolhatjuk azt, hogy az út végére értünk. Városunk a Dunántúl egyik legnagyobb közigazgatási területtel bíró települése, amely a számos településrésszel sok szépséget, de legalább ennyi kihívást hordoz. Meg kell értenünk azt, hogy a külső településrészeket partnerként kezelve, helyben kell fejleszteni az alapinfrastruktúrát és biztosítani kell a város központi részébe történő zökkenőmentes bejutás lehetőségét. Ezen folyamatosan dolgozunk. Sajnos még 2024-ben sem mondhatjuk el, hogy az út és járda hálózatunk rendben van, ezért pályázatokkal és saját források bevonásával ezt a munkát évről-évre folytatni szeretnénk. Itt meg kell említeni, azért törekedtem a Fejér Vármegyei Közgyűlésben a tagságra, mert a település- és területfejlesztési pályázati források tervezése és biztosítása során lényeges, hogy közvetlenül fejthessük ki az álláspontunkat. A következő időszakra érhet be az ipari terület fejlesztésének a gyümölcse a már eddig beköltözött és az ezután érkező vállalkozások indulásával. Az első fecskék már megjelentek, új munkahelyeket jelentve a helyieknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában