Népszerű helyi rendezvény

2024.06.29. 20:00

Csülökfesztivál, veterán autókiállítás és színpadi produkciók – így telt a XXI. Úrhidai Vigadalom

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a hétvégén az Úrhidai Vigadalom nevű népszerű helyi rendezvényt, mely során reggeltől a késő esti órákig különböző, minden korosztályt kielégítő programokkal készültek a szervezők.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A nagy meleg ellenére sokan kilátogattak a június 29-én tartott vigadalomra, amelynek az úrhidai szabadidőpark zöld füves területe adott otthont. A programok már a reggeli órákban megkezdődtek: begurultak a veterán motorok és autók, futballtornát tartottak, találkoztak a kistérségi nyugdíjasok és elkezdtek a bográcsokban rotyogni az első csülkös ételek. Mindeközben gyermekjátékokból, büfékből és italstandokból sem volt hiány, a szervezők mindenki igényére ügyeltek.

Az Úrhidai Vigadalom évről évre nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében
Fotó: Déri Brenda / FMH

Mi magunk a kora délutáni órákban látogattunk ki helyszínre, ahol éppen az utolsó egyeztetések folytak a főzőverseny eredményhirdetése előtt. Majd a színpadra szólították az első helyezett csapatot, a Legjobb Horgászokat, akik egy klasszikus csülökétellel nyerték el a kéttagú zsűri tetszését. Őket követte a Barátság Klub kettes csapata, akik csülkös szarvast készítettek, majd harmadik helyen a Betyár Manusok végeztek, akik egyszerű csülökpörköltet tettek a zsűri asztalára. A zsűri az első három helyezetten túl különdíjjal jutalmazta a Lovas Bandát, akik csülök gombóclevest készítettek.

A főzők mellett a veterán autók és motorok között is folyt a versengés, habár itt csak egy-egy nyertest hirdettek. A legszebb veterán motor tulajdonosnak Spang Tibort szavazták meg, míg a legszebb veterán autó Csizmadi Károly tulajdonában áll a szavazatok alapján.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Ami a nap további részét illeti, a fellépők között voltak a helyi óvodások és iskolások, valamint Váradi Eszter Sára és Keller János is. 17 óra után aztán Peter Srameket és Csonka Andrást várták a színpadra, az est hátralévő részében pedig zenés produkciók voltak.

A rendezvényen természetesen részt vett Úrhida polgármestere, Bognár József is, aki elmondta, hogy az Úrhidai Vigadalom évről évre nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében, ami nem véletlen, hiszen a szervezők mindig mindent megtesznek annak érdekében, hogy a programok között mindenki találjon magának valót: sport, zene, szórakozás, főzés – ezek mind szerves részei a rendezvénynek.

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában