Önkormányzati választás: Nadap, Pannónia ékszerdoboza

2024.06.05. 18:00

Deli Zsolt Attila: Ez nem a magányos farkasok ideje, hanem az összefogásé!

A Fidesz-KDNP nadapi polgármesterjelöltje erősen kötődik a településhez, a Velencei-tó térségének egyik legszebb ékkövéhez. Szerinte kis településként Nadap, akkor tud nagy léptékben fejlődni, ha a saját közösségére támaszkodva él a pályázati lehetőségeivel. Megválasztása esetén a legfőbb feladatának a falusi jelleg megőrzését és a közösségi ház megvalósítását tartja.

Kecskés Zoltán

A közösségi gondolkodásban hisz Deli Zsolt Attila, a Fidesz-KDNP nadapi polgármesterjelöltje.

Fotó: Győrfi Viktória, Bakos Zoltán

Biztosan jól ismerik Önt a településen és környéken élők, mégis arra kérem mutatkozzon be olvasóinknak is.

– Középiskolás és fiatal felnőtt korom nyarait a Velencei-tónál töltöttem, innen e táj és vidék szeretete. Mindösszesen hat éve élünk családommal Nadapon, de már első látásra beleszerettünk a településbe. Nadap kis község, messzire nyúló múlttal, felbecsülhetetlen természeti és kulturális értékekkel és hagyományokkal. Nyugodt, családias község, ahol kellemes élni. Ezt a jellegét szeretném megőrizni polgármesterként is a helyi közösségekre támaszkodva, akik szintén érdekeltek abban, hogy hozzájáruljanak a település jövőképnek kialakításához. Vállalkozóként nem ismeretlen számomra a kihívás, a gazdaságos és fenntartható működés megteremtése. Lelkesedéssel várom a faluvezetéssel kapcsolatos megoldandó feladatokat, a tervek megvalósítását. Kulcsszavak: együtt, közösen, összefogva. 

A nadapi Fidesz-KDNP csapata: Hátsági-Horváth Miklós, Deli Zsolt Attila, Eötvös Gizella, Kiss János Károly.
Fotó: Döme László

Mi motiválta, hogy elinduljon a választáson?

– Az Együtt Nadapért Egyesület elnökeként, csapatommal már bizonyítottunk, hogy valódi tartalommal és értékekkel megtöltött rendezvények által erős és összetartó közösséget építhetünk, akik büszkék településükre. A NadaPiac és a NadaPiknik például egy olyan találkozási hellyé vált az évek során, ahol a lakók kötetlenül beszélgethetnek egymással, miközben megismerkedhetnek a helyi és a környékbeli termelők kincseivel, kézműves termékeivel. Fontosnak tartom az ismeretterjesztő előadásokat is, a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a permakultúra jegyében, melynek célja a természeti erőforrások megőrzése, az ökológiai lábnyom csökkentése. Polgármesterként is az a célom, hogy szolgáljam az itt élőket és együtt valósítsuk meg közös elképzeléseinket. Célok pedig vannak bőven. Legfőbb feladatnak a falusi jelleg megőrzését és a közösségi ház megvalósítását tartom, amely a különböző korosztályoknak biztosít majd helyszínt családi napok, összejövetelek és más közösségi rendezvények lebonyolítására, ahol a generációk együtt és külön-külön is megtalálhatják helyüket szabadidejük hasznos eltöltésére. Mindemellett pedig játszótérrel, közösségi kemencével színesített piactér épülne a szabadtéri rendezvényeknek. Akik személyesen ismernek és rendezvényeinken már részt vettek, tudhatják rólam: gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, lehetőleg lokálpatriótaként – ez a mottóm! Én ebben a közösségi gondolkodásban hiszek, hogy a múlt ékeit megőrizve, együtt haladjunk a jövő felé!

A nadapi civil szervezetek kiváló és hasznos munkát végeznek, igazi közösségformáló rendezvényeket szerveznek.
Fotó: Honfi Anna

Polgármesterként milyen irányvonalat képviselne, vagy akár min változtatna az eddigieken?

– A nadapi civil szervezetek kiváló és hasznos munkát végeznek. Fontosnak tartom, hogy a civilszervezetek munkáját az önkormányzat továbbra is segítse, anyagi lehetőségeihez mérten, akár bőkezűbben is támogassa. A polgárőrség eszközállományát frissíteni, bővíteni szükséges. A térfigyelő rendszert a teljes lakott területre kell fejleszteni és a rendőrségi bekötését meg kell oldani. Az úti zebrákat és buszmegállókat biztonságossá kell tenni. Az út és járdaépítéseket a teljes lakott részeken folytatni kell! Mindezek mellett egy jól működő faluközösségeknek nem csak közösségi háza, hanem testvértelepülése is van, amely a gyermekeink iskolán kívüli képzése, ismereteinek bővítése szempontjából is hasznos. Mindezek persze csak álmok maradnak, ha nincs felelős gazdálkodás, ha nem a település léptékének megfelelő terveket, beruházásokat akarunk megvalósítani. Mivel nem rendelkezünk kimagasló adóbevétellel, ezért szüksége van a falunak a mindenkori kormányzat támogatására. Jelen helyzetben a település anyagi önállósága illúzió, emiatt is vállaltam a Fidesz-KDNP színekben való indulást, mert jelenleg a magyarországi politikai palettán ez a politikai közösség, szövetség az egyetlen, amely a családom és a hazám biztonságát tartja feladatának. Vészidőkben pedig szükségünk van egymás támogatására, ez nem a magányos farkasok ideje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában