Átvették leveleiket

2024.06.20. 11:40

Dunaújvárosban és Móron is átvették mandátumaikat a képviselők

Szerda délután mindkét városban megválasztott önkormányzati képviselők és polgármesterek ünnepélyes keretek között vehették át mandátumleveleiket.

Forrás: Mór Városi Önkormányzat FB oldala

Dunaújvárosban a Városházán Hanák Tamás, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke és Molnár Attila, a Helyi Választási Iroda (HVI) elnöke adta át a június 9-én megválasztott polgármester, nemzetiségi és helyi önkormányzati, illetve a listán közgyűlésbe kerülő képviselők mandátumait.

Forrás: Dunaújváros Önkormányzata FB oldal

Móron a jogszabályi előírásnak megfelelően vehették át leveleiket a képviselők, valamint a polgármester. Az eseményen Mór Város jegyzője, Taba Nikolett üdvözölte a megjelenteket, utána Veres Péter, a HVI elnöke adta át a megbízóleveleket. Először a regnáló Fenyves Pétert, Móron újrázó polgármesterét szólították mandátumának átvételére, majd a választókörzetek sorrendjében az egyéni mandátumot nyert képviselők és a kompenzációs listán helyeket elnyertek vették át a képviselőséget jelző okmányt. Móron két nemzetiség is alakíthat önkormányzatot, a Német és a Cigány nemzetiségi választáson bekerült képviselők is megkapták a mandátumlevelüket.

A jelenlegi ciklus október elejéig tart, a polgármesterek és képviselők hivatalba lépése az alaptörvény előírásai szerint szintén októberben lesz.

Szerző: Kovács Patrik

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában