Ünnepség

2024.06.26. 14:18

Elismeréseket adtak át a Semmelweis-nap alkalmából (galéria)

A Semmelweis-nap alkalmából szervezett ünnepségen köszöntötték Székesfehérváron az orvosokat, védőnőket, egészségügyi dolgozókat, megköszönve egész éves magas színvonalú szakmai munkájukat, és az egészségügyi ellátásban nap mint nap tanúsított elhivatottságukat.

Gombor Lili

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Hiemer-ház báltermében Székesfehérvár Önkormányzatának Semmelweis-napi ünnepségén június 26-án, szerdán. A több évtizede az alapellátásban dolgozó szakemberek önkormányzati elismerésére került sor a Humán Szolgáltató Intézet felterjesztése alapján. Az ünnepségen köszöntőt mondott Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester. Az ünnepséget a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusának előadása kísérte.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy számtalan terület együttműködése szükséges ahhoz, hogy egy olyan fontos ágazat, mint az egészségügy, működjön és fejlődni tudjon. – Ezért is fontos ez az ünnepség, amelyen évről évre nemcsak egymást, hanem a szélesebb közönséget is emlékeztetni tudjuk, hogy szoros együttműködés kell ahhoz, hogy a mindennapokban is egy fejlődő egészségügyi stukatúráról lehessen beszélni – fogalmazott a polgármester.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását.

„Székesfehérvár Egészségügyéért” díj annak az orvosnak, egészségügyi szakdolgozónak adományozható, aki Székesfehérvár lakóinak egészsége, egészséges életmódra nevelése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységével a betegek javát és gyógyulását szolgálta. A díjakat cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester adta át, megköszönve a díjazottak szakmai és odaadó munkáját.

Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzat Közgyűlése több évtizedes, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Székesfehérvár Egészségügyéért díjat adományozott Tóthné Marton Gizella, Diósi Józsefné részére. 

Az ünnepség keretében az Önkormányzat gratulációját fejezte ki mindazon orvosok részére, akik az alapellátásban a tavalyi, illetve az idei évben töltötték be húszéves egészségügyi szolgálatukat, áldozatos, lelkiismeretes munkát végezve. Elismerésben részesült: Hanti Péter háziorvos, Hegedűs Marianna konzerváló fogászat protetika szakorvosa, parodontológus, implantológus, Kelemen Melinda fogorvos, fog és szájbetegségek szakorvosa.

Az ünnepségen köszöntötték a Humán Szolgáltató Intézetnél több évtizeden át kimagasló és önzetlen munkát végző szakembereket. Az elismeréseket Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, Varga Márta igazgató és Östör Annamária tanácsnok adta át.

A Humán Szolgáltató Intézetnél az alábbi egészségügyi dolgozók részesültek jubileumi jutalomban a 2024. évben:

Negyven év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesül: Birkás Erika – asszisztens

Harminc év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesült: Paulovics Rita – fogszakorvos, Kovácsné Bertók Zsuzsanna – gazdasági ügyintéző, Polányiné Jánosi Zsuzsanna – pénzügyi és finanszírozási osztályvezető, Sándorné Farkas Csilla – asszisztens, Varga Ildikó – munkaügyi osztályvezető

25 év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesült: Keöves Zsuzsanna – számviteli osztályvezető, Pinczés Anita – orvosírnok, Töttös Nóra – fogászati röntgen asszisztens. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában