Arcanum

2024.06.13. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szabó Hajnalka

Seregélyes és Sárosd a rádióban 

„A rádió ifjúsági műsorában hamarosan bemutatkozik Seregélyes és Sárosd ifjúsága. „A szomszéd falvak” című műsor, melyet Petress István vezet, legközelebbi adásában megyénk két községének fiataljai szerepelnek. Érthető az izgalom, a lelkes készülődés az országos jelentőségű műsorra. Mindkét község fiataljai lelkesen készülnek, s a felnőttek is támogatják őket, hiszen sem a megyében, sem a járásban nem volt még ilyen, vagy ehhez hasonló műsorfelvétel.” – írtuk 1974-ben. 

 

Tízpróba tízéveseknek 

„A dunaújvárosi Dózsa II. Általános Iskolában rendezték meg a tízévesek tízpróbája országos döntőjét. A sajátságos versenyen a gyerekeknek életkoruknak megfelelő számokban mérték össze tudásukat a résztvevők, például távugrásban, kislabda-dobásban, kötélhúzásban, célba dobásban, zsákban futásban és labdavezetéses váltóban. Minden csapatban 10—10 tanuló kapott helyet, lányok és fiúk vegyesen. A verseny győztese a házigazda Dózsa II. iskola lett, megelőzve a szintén dunaújvárosi Béke I., illetve Római II. iskolákat.” – olvasható 1984-ben a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. 

 

Tiszta iskola, egészséges ifjúság 

„Évről évre értékelik az iskolák tisztaságát, rendjét, rendezettségét a „Tiszta iskola, egészséges ifjúság” vöröskeresztes mozgalom keretében. A Magyar Vöröskereszt székesfehérvári vezetősége mellett működő ifjúsági bizottság a mozgalom követelményeinek teljesítéséért tizenhárom székesfehérvári általános iskolának adományozott „Tiszta iskola” címet. Az Ezredéves, a Vörösmarty Mihály, a Zentai úti, a Hét vezér téri, a II. Rákóczi Ferenc, az Ybl Miklós, a Schönherz Zoltán, a Münnich Ferenc, a Béke téri és az Úttörő Általános Iskola hétfőn kapta meg a „Tiszta iskola” oklevelet.” – írtuk 1984 júniusában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában