Arcanum

2024.06.17. 21:00

Fejér évfordulós emlékei

Suplicz Zsolt

Móri lakások rászoruló családoknak
„Az egykor a szovjet csapatok által használlt katonai objektum területén 203 lakás található. Százhúszat - a KVSZ megbízása alapján - az Améta kft. újított föl, és értékesít. Huszonkilenc komfortos fokozatút   - az előbbihez hasonló módon - egy másik budapesti cég renovált, és ad el” – tájékoztatta lapunkat 1994 június 17-én Schmidt Ferenc,Mór város akkori polgármestere.
 

Védett erdők nem privatizálhatók
Ugyancsak 1994 júniusában jött a hír: „Magyarországon 550 ezer hektár, az összes erdőterület egyharmada került a kárpótlási árverések során magánkézbe. Az év végéig, a tervek szerint, várhatóan 700- 750 ezer hektár lesz a magánerdőségek összterülete az országban. Fejérmegyében az erdőprivatizáció során tavaly novemberben pótlólagos kárpótlásra 389 hektárt jelöltek ki, ám ez is kevésnek bizonyult, így kötelezték a Vadex Mezőföldi Rt.-t az összes, 60 hektár alatti edőterület kijelölésére is” 
 

Fehérváron mérik a volt hobby-kerteket
„Június végéig, július közepéig mintegy 600 addigi bérlő jut tulajdonhoz. Az önkormányzati tulajdonú területek privatizációjához a közelmúltban a közgyűlés hozzájárult és megállapodott a volt bérlemények vételárában, a fizetési feltételekben is. is. A bérlők csaknem egy hónapi gondolkodási időt kaptak arra, hogy eldöntsék, megvásárolják-e az általuk eddig művelt földterületet, vagy lemondanak arról, mivel további bérleti szerződésre nincs lehetőség.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában