Nemcsak a hideg, a meleg is veszélyt jelent!

2024.06.21. 17:30

Hogyan vészelhetik át a hőségriadót az utcán élő emberek?

Mint az bizonyára tudják az országos tisztifőorvos szombat éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt.

Déri Brenda

Forrás: Shutterstock

A rádióban, a televízióban és az online platformokon nem győzik hangsúlyozni az elmúlt napokban, hogy mennyire fontos a folyadékbevitel és a kintléttől való tartózkodás a legnagyobb melegben. Ha pedig még is kint tartózkodnak akkor a fej takarása és az árnyékba húzódás a legfontosabb. E tanácsokat olvasva és hallgatva merült fel, hogy mit tehetnek azok az emberek, akiknek nincs választása? Akik nem tudnak nem a napon tartózkodni és figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre? Mit tehetnek tehát az utcán élő emberek? Milyen lehetőségeik vannak? Erről kérdeztük Zsabka Attilát, a fehérvári Kríziskezelő Központ vezetőjét. 

Az intézményvezető leszögezte: habár többen vannak jelenleg épületeikben, mint az elmúlt néhány évben ebben az időszakban, ennek ellenére nem növekedett meg a bent tartózkodók száma a hőségriadó életbe lépésével. Van tehát még hely annak, aki szeretne betérni, de, ha teltház is lenne, akkor a város más szociális intézményeiben tudnának megpihenni az utcán élők. 

Zsabka Attila azt is elmondta, hogy folyamatosan felhívják a kinti és benti emberek figyelmét a már fent említettekre, illetve azt is külön hangsúlyozzák, hogy ne fogyasszanak alkoholt. 

Hozzátette: a nappali melegedőbe bárki bármikor bemehet és megpihenhet a klimatizált helyiségben, illetve vizet is fogyaszthat. Ezen túl pedig a központ munkatársai az ebéd utáni órákban vizet osztanak a kint lévőknek, ezzel is segítve őket. 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában