Egy kedvező hír a horgászok számára (is)

2024.06.14. 16:28

Ismét be lehet menni a Velencei-félszigetre

A Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége bejelentette: végre befejeződtek a projektmunkálatok a Velencei-félszigetnél, két napja ismét be lehet menni a területre.

Tihanyi Tamás

A szövetség a térképen zöld színnel jelezte a horgászat számára megnyitott részeket

Forrás: MOHOSZ

Ez azt jelenti, hogy – az úszómólók, a céltorony és a kanyarulat közötti partszakasz kivételével – újra lehet horgászni a félszigeten, természetesen alkalmazkodva a kajak-kenu és evezőspálya rendezvényeihez. A terület környezete nagyon szépen megújult, a füves részek parkosítása, kiegyenlítése mellett egészen a betonsólya vonaláig térköves utat és parkolót is kiépítettek (ahol egyébként ingyen meg lehet állni).

A MOHOSZ az egyébként pozitív változásokkal kapcsolatban két fontos szabályra hívta fel a horgászok figyelmét. Az egyik az, hogy a füves területre gépjárművel ráhajtani, azon parkolni szigorúan tilos. A másik, hogy a félszigeten nem lesznek kihelyezve szemétgyűjtők, ezért fokozottan be kell tartani azt a horgászrendben előírt szabályt, hogy minden keletkezett hulladékot el kell vinni a helyszínről. A szövetség azt ígéri, ezen szabályok betartását a halőrök szigorúan ellenőrzik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában