Két helyszínen

2024.06.26. 14:36

Megemlékezések Szent Lászlóról

Szent László király tiszteletére szerveznek megemlékezéseket a héten két helyszínen is. Június 27-én a Prohászka ligetben, majd június 30-án a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti emlékhelyen tisztelegnek az egykori uralkodó, a lövészkatonák védőszentje előtt.

Feol.hu

A KEMPP-ben is megemlékeznek a lövészkatonák védőszentjéről

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

A Szent László-király tiszteletére szervezett megemlékezéseknek évekre visszanyúló, szép hagyományai vannak Székesfehérváron. Június 27-én, csütörtökön 10.00 órától a Prohászka ligetbe, az uralkodó 1995-ben felavatott szobrához várják a résztvevőket. A Székesfehérvári Helyőrség ünnepségén, a díszőrök és a történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek következnek, majd koszorúzással zárják az eseményt.

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen június 30-án, vasárnap szintén 10.00 órakor kezdődik Szent László király ünnepe, melyet a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálata, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Vitézek Történelmi Rendje Egyesület és a KEMPP szervez. Emlékező beszédek és imádságos gondolatok hangzanak el, majd Szent László a krónikás hagyományban címmel tart előadást Vitéz Bagaméri László. Az eseményt ima és koszorúzás zárja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában