Középpontban a hazafias nevelés

2024.06.11. 12:02

NATO-nap a fehérvári iskolában (galéria!)

NATO-napot rendeztek kedden az árpádos diákoknak a HTBK székesfehérvári szervezetének szervezéseben. A szervezet hazafias nevelést szolgáló programja három fő pillérre épült: kiállítás, játékos feladatok, valamint lézerlövészet.

Kecskés Zoltán

Nagyszabású kiállítás, játékos feladatok és lézerpuska lövészet is várta az árpádos diákokat kedden.

Fotó: Fehér Gábor

Az esemény apropóját a NATO fennállásának 75., valamint Magyarország csatlakozásának 25. évfordulója adta, melynek keretében a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai megtekinthették a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) Székesfehérvári Szervezetének jubileumi tárlatát,  „25 év szövetségben - biztonságban”, amely látványos fotókkal mutatja be a csatlakozás folyamatának leglényegesebb mozzanatait, illetve a Magyar Honvédség kiemelkedő szerepvállalásait a katonai szövetségben.

Az intézmény szakirányú oktatásért felelős igazgatóhelyettese, Huszár László a FEOL-nak elmondta, hogy örömmel adnak helyt a civil szervezet eseményének, valamint a kiállításának, mivel azok tökéletesen beleillenek az intézményben működő Honvéd Kadét Programba. Kiemelte, a rendezvény nem csak a kadétoknak, de az iskola egyéb osztályaiban tanulóknak is remek lehetőséget nyújt tudásuk gyarapítására.

Játékosan és jó hangulatban telt a délelőtt a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban
Fotó: Fehér Gábor

Már a délelőtt folyamán is nyolc osztály vett részt az interaktív elemekkel és játékos feladatokkal tarkított NATO-napon az iskolában, amelyhez délután 16 órától a kollégistákat is csatlakoznak, így összességében több száz fősre duzzadhat a résztvevők száma.  

Oláh László a HTBK Székesfehérvári szervezet Ifjúsági Tagozat vezetője portálunk kérdésére kiemelte, rendezvényük lehetőséget ad a diákoknak, hogy a tanítási óra keretében magukba szívhassák mindazt az érzést, élményt és ismeretet, amely hazánk biztonságához szorosan kapcsolódnak. Oláh László hangsúlyozta, mindez pedig szervesen kötődik az ifjúság hazafias nevelése érdekében végzett szerteágazó munkához, amely a közel 30 éves HTBK Székesfehérvári szervezet tevékenységében a kezdetek óta meghatározó módon van jelen: „A fiatalok hazafias nevelését szeretnénk a hadtörténelem lábára támaszkodva erősíteni, szeretnénk a biztonságot, a honvédelmet, mint fogalmat megismertetni velük és ehhez információval szolgálni. Fontos küldetésünknek tarjuk segíteni a fiatalokat abban, hogy jobban megismerjék a Szövetség működését, célkitűzéseit és hazánk NATO-n belül végzett elkötelezett munkáját, mindezt úgy, hogy belefoglaljuk a Magyar Honvédség 175 éves történetét is."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában