Fontos beruházás

2024.06.10. 18:08

Nővérhívó rendszert alakítottak ki a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban

Még a 2023-as év végén fordult segítségért a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház vezetősége egy nővérhívó rendszer megvalósításának érdekében. Végül a sebészeti osztályra kiépítendő rendszerre 4,6 millió forint értékű beruházás érkezett.

Feol.hu

A mindennapokat segíti az újonnan kiépített rendszer

Forrás: Hankook

Az adományhoz januárban jutott hozzá az egészségügyi intézet, a beszerzés és a kivitelezés végül májusban zárult le. Az újonnan kialakított rendszer nagyságrendileg megkönnyíti a betegellátást, továbbá a nővéri munkát segíti és hozzájárul a fekvőbetegek biztonságához – derül ki a Hankook sajtóközleményéből. A cég általi beruházás azért is fontos, mert a Szent Pantaleon Kórház szerteágazó szakmai palettájával egy kisebb megyei kórház feladatait látja el. Az intézmény mintegy 130 ezer ember ellátásáért felelős, 17 fekvőbeteg-ellátó és 52 járóbeteg-ellátó szakmában végez rehabilitációs és gyógyító tevékenységet, valamint 493 aktív és 188 krónikus ágyon gondozza pácienseit. 

Nem először támogatja a társaság a kórházat: korábban, 2019-ben lélegeztetőgépet szereztek be az intézménynek, részt vettek a születési osztály felújításában, a COVID-járvány idején pedig védőfelszereléseket adományoztak. A vállalat elnöke továbbá elmondta, mennyire fontos nekik a helyi közösségek támogatása és hogy hozzájárulhatnak egy jobb, élhetőbb környezethez. A beruházásnak köszönhetően a Szent Pantaleon dolgozói könnyedebben végezhetik munkájukat. 

Szerző: Kovács Patrik

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában