Önkormányzati választás 2024

2024.06.02. 15:00

Steidl János: Folytatnám a megkezdett, eredményes utat Mezőszilason!

A regnáló mezőszilasi polgármester, Steidl János újra indul a június 9-i választáson. Az elmúlt időszak eredményeiről és a jövő terveiről is kérdeztük. Mint mondta, számít az itt élők megtisztelő bizalmára a voksoláson.

Kecskés Zoltán

Szeretné folytatni a megkezdett munkát Steidl János, Mezőszilas polgármestere.

Fotó: Borbás Réka

„Mezőszilason új korszak kezdődött 2019 őszén!” – ezt mondta az ön munkájával kapcsolatban Varga Gábor, Dél-Fejér országgyűlési képviselője bejegyzésében. Úgy érzi minden adott ahhoz, hogy a település tovább fejlődhessen?

– Röviden megfogalmazva, igen! Adott az a környezet és feltételrendszer, aminek köszönhetően az elmúlt ciklusban sikeres fejlődésnek indult a falu. Rendelkezünk határozott jövőképpel, amely úton haladva tudunk tervszerűen haladni hosszútávú céljaink felé. Ráadásul, több előkészített és beadásra váró nagy projektünk van, amelyek a pályázati lehetőségre várnak. Adott azért is, mert mint a kérdésben lévő idézetben megfogalmazott „új korszak” során nagymértékben érezhette településünk, Varga Gábor országgyűlési képviselő úr támogatását, amelyre a jövőben is számítunk. Természetesen ehhez szükséges, hogy a közeledő helyhatósági választások alkalmával újra megkapjam a település lakói többségének bizalmát és folytathassam a megkezdett munkát.

Egy régi álom valósult meg Mezőszilason: 2023-ban átadták a Dr. Végh János Mini Bölcsődét
Fotó: Hargitai-Kiss Virág

Miért döntött úgy, hogy újra elindul az önkormányzati választáson, milyen célok vezérelték ebben a döntésében?

– Döntésem háttere teljesen egyértelmű. Úgy gondolom, hogy az elmúlt ciklusban sikerült egy eredményes, elsősorban infrastrukturális fejlődési pályára tenni a települést. Ezáltal a hozzánk hasonló településekhez mérve jelentős lemaradásunk csökkent, de szükség van a további töretlen, biztos fejlődésre a faluban. Ezenkívül nagyon jelentős a falu életét meghatározó kulturális és közösségi élet dinamikus fejlődése, amely szintén erre az időszakra tehető. Több civil szervezet működik eredményesen egymás mellet ezen célok elérése érdekében. Megemlíthetem a hagyományos tradicionális május elsejei zenés ébresztőt és programokat, a szüreti felvonulást és bált, valamint a nemrég életre hívott Mezőszilasi téltemető forgatagot is. Célom, hogy a falu vezetőjeként jómagam is, és az önkormányzat képviselő testülete is teljes odafigyeléssel és erővel segítse, mind erkölcsileg és anyagilag ezt a munkát.

Milyen utat követne a jövőben, mire a legbüszkébb az eddig elért eredmények közül?

– Az út, amelyen elindultunk az jó irányba visz. Ezt szeretném folytatni, továbbra is nagy alázattal hiszen az eredmények igazolnak. A 2019-es választási kampányban, egyik fő programelemként fogalmaztam meg, a “pályázni, pályázni, pályázni és támogatást nyerni” szlogent. Ezt mindvégig szem előtt tartva elmondhatom, hogy a ciklusban eddig 29 nyertes pályázatot tudhatunk magunk mögött, melynek összértéke csaknem egymilliárd forint. Ebben a körben építettünk: helyi piacot és környezetének rehabilitációját, kül- és belterületi, valamint zártkerti utakat, új bölcsődét, faluház külső és belső teljes felújítását. Azt kell hogy mondjam, mind a szívem csücske, mert mind-mind a település szebbé és élhetőbbé tételét szolgálja. Ha mégis választanom kellene, talán mert most van folyamatban és mert egy 20 éves álmom válik valóra, akkor az óvoda bővítését emelném ki a sok közül. Ebben a projektben több, az épületben jelenleg nem található funkciójú helyiség és egy közel 90 négyzetméteres tornaszoba kap helyet. Nem utolsó sorban a fent említettek mellett az épület homlokzata egy attraktív főbejárattal, mögötte egy nagy alapterületű aulával is bővül, a tervező KŐ-Fa-L.A.T. Kft. tervezőinek, Szabó László és Draskovich Attila építész uraknak köszönhetően.

Átadták a mezőszilasi Zámbó Tibor Tornatermet
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/Archív

Ahogy szokták mondani: kell egy csapat! Hogyan néz ki az öné a következő ciklusban?

– Mezőszilas lakóival alkotok majd csapatot. Hiszem, hogy a település ügyeit, csak együttes erővel és akarattal lehet előre vinni. Szükség van minden ember véleményére, akár kritikájára is. Számítok minden jóakaratú mezőszilasi lakos támogatására, korra, nemre, és rangra tekintet nélkül. Természetesen az emberek véleményét tiszteletben tartva, számítok minden megválasztásra kerülő képviselő, konstruktív közreműködésére is.

Mit jelent Önnek ez a település, ez a község?

– „Szülőföldem Mezőszilas” – írja Németh László, aki jómaga úgy tartotta, életében meghatározó, szívének kedves helynek Mezőszilast, hogy Nagybányán született. A faluhoz életén átívelő emlékek kötötték, irodalmi kibontakozásának is helyszíne volt. Én is így kötődöm Mezőszilashoz. Bár nem itt nőttem fel, de legtöbbet itt éltem és élek: mindig a település mozgatórugójánál tettem szolgálatot, a helyi önkormányzatnál. Célom továbbra is az, mint az eddigi életem során, hogy legyen jó a településnek, fejlődjön, bővüljön és a lakói szeressenek itt élni. Mezőszilas egy gyönyörű, különleges hely, ősi történelmi múlttal, sok-sok generáción keresztül átívelő családokkal, melyek számtalan nagy formátumú, híres személyiséget adtak a magyar nemzetünknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában