Megkönnyíti a mindennapokat

2024.06.06. 14:30

Táblázatkezelést tanulhatnak a kórház dolgozói Székesfehérváron

Excel tréning tanfolyamokat tartanak a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozói számára. A számítógépes ismereteiket a Kyndryl Informatikai Szolgáltatóközpontjának székesfehérvári munkatársai fejlesztik. Június 6-án újabb turnusok indultak.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Egy ingyenes képzési programban a Kyndryl szakértői, önkéntes munkában nyújtanak Excel képzést a kórház HR és gazdasági területein dolgozók számára. A kezdeményezést később a kórház többi osztályára is kiterjeszteni tervezik. A képzés, illetve az ott megszerzett tudás jelentős segítséget nyújt abban, hogy a kórház dolgozói hatékonyabban tudják elvégezni a mindennapi feladataikat.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

–Cégünk jelentős szereplőként kíván működni minden olyan közösségben, ahol jelen van. Ehhez szorosan kapcsolódik az önkéntesség gyakorlata, mely során a tudás alapú, a szakismeretek átadásával kapcsolatos programok kiemelt szerepet kapnak. Miután ezek a programok a megyei kórházzal több területen is kapcsolatban állnak, így adódott a lehetőség, hogy a kórházi dolgozók napi munkájához nyújtsanak segítséget a számítógépes ismereteik növelésével– mondta Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A kórház M épületében, vagyis a Skill laborban, annak is az informatikai termében tartott sajtótájékoztatón már ott ültek az iskolapadban a legújabb tanulók, akik elsajátíthatják a táblázatkezelés fortélyait, segítve ezzel a maguk és mások munkáját is. 

–Igazán szerencsésnek mondhatja magát a Szent György Kórház. Vannak, akik kézzel fogható adományokkal, eszközökkel segítik a beteggyógyítást, mások pedig, mint most például a Kyndryl Hungary Kft., oktatással járulnak hozzá működésünkhöz. Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk munkatársaink folyamatos képzésére, a meglévő tudásanyag frissítésére, ezért is nagy öröm számunkra ez a felajánlás, ami segít bennünket a hatékony feladatellátásban–hangsúlyozta Nyakas Eszter, a kórház ápolási igazgatója.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Már 20 dolgozó elvégezte ezt a tanfolyamot és most újabb munkavállalók készülnek két csoportban, hogy részt vegyenek a június 6-án induló képzésen. Ebben a turnusban a HR és a gazdasági területeken dolgozók élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy Excel tudásukat fejlesztik a Kyndryl szakemberei. A tervek szerint a képzés tovább halad, így sor kerül majd valamennyi osztály dolgozóira. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában