Kormány-közigazgatás-ügyfélszolgálat

2024.07.11. 17:00

A Virtuális kormányablak projekt több mint 12 milliárdos uniós támogatást kapott

A Virtuális kormányablak című projekt 12,5 milliárd forint európai uniós támogatásban részesült a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz keretében - közölte a pályázó konzorciumot vezető Pest Vármegyei Kormányhivatal kedden.

Feol.hu

A jövőben még több embert terelnének a digitális ügyinézés felé

Fotó: Mészáros János / Új Néplap

A projekt célja egy olyan elektronikus szolgáltatás létrehozása, amely az e-közigazgatás fejlesztési irányait követi, az ezt igénybe vevők személyes megjelenés nélkül, a számukra optimális időpontban, ügyintézői támogatás mellett akár azonnal intézhetik ügyeiket a virtuális térben. A közlemény szerint a virtuális kormányablaknak lesz majd állampolgári és ügyintézői felülete, valamint képes lesz videós azonosításra is.

A kormányhivatal kiemelte, a tervezett szolgáltatás átmenetet képez a személyes ügyintézés és a végső célként megfogalmazott digitális ügyintézés között, és képes lesz olyan ügyfeleket is az online tér irányába terelni, akik valamely élethelyzetből adódóan személyesen intéznék az ügyeiket. A platform az idegen nyelvű ügyintézés biztosításával alkalmas lesz országhatáron túlnyúló szolgáltatásra is, ami jelentős lépés Magyarország számára az egységes digitális kapuhoz való csatlakozáshoz.

A projekt a tervek szerint 2027. augusztus 31-ig valósul meg – áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában