Bemutatkoznak az új vezetők

2 órája

Átvette kinevezését a fehérvári és dunaújvárosi kórház új főigazgatója

Hivatalosan is megkapta kinevezési okmányát hét egészségügyi intézmény főigazgatója, köztük Bakos Gábor és Szilágyi Örs a fehérvári és a dunaújvárosi kórház új vezetője is.

Kecskés Zoltán

Átvették főigazgatói megbízásukat: Bakos Gábor Rétvári Bence miniszterhelyettestől (b), Szilágyi Örs Takács Péter egészségügyért felelős államtitkártól.

Forrás: Kórház, Duol

Még hétfőn közleményében adott hírt a Belügyminisztérium, hogy az eredményes pályázati eljárást követően Pintér Sándor belügyminiszter 2024. július 15-i hatállyal hat vármegyei kórház és egy budapesti centrumkórház élére nevezett ki intézményvezetőket. A tárca akkor kommunikációjában meg is nevezte a főigazgatókat, akik a napokban át is vehették a megbízási díszokiratukat az ünnepi állománygyűlés keretében.

Bakos_Gábor_főigazgató_fehérvári_kórház
Bakos Gábor, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház frissen kinevezett főigazgatója.
Forrás: Kórház

Szakmai elhivatottság

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új főigazgatója, Bakos Gábor, Rétvári Bence miniszterhelyettestől, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától vehette át megbízatását szerdán, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumában.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyag szerint, Bakos Gábor egészségügyi menedzser, ortopéd-traumatológus szakorvos, családos, két gyermek édesapja. Szakmai életútját részletezve leírják, hogy orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte 2002-ben, majd baleseti sebészeti szakorvos képzését a Jávorszky Ödön Városi Kórházban Vácon kezdte meg, ahol kiváló szakmai és támogató környezetben sajátította el az orvoslás alapjait. Ezt követően 2009-ben ortopédia-traumatológia szakvizsgát szerzett, majd három évet Angliában dolgozott, ahol szakmai fejlődése további lendületet vett.

A kórház közleményében kiemeli azt is, hogy Bakos Gábor 2015-től a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályán dolgozik és a magas színvonalú szakmai munka és emberi környezet a továbbiakban már Székesfehérvárhoz kötötte. 2017-ben kezdeményező szerepet vállalt a Baleseti Ambulancia átalakításában, melynek később vezetője lett, mindeközben számos hazai és külföldi kurzuson vett részt, több szakmai társaság tagja, oktatóként aktív szerepet vállal a hazai traumatológus képzésben. 2020 áprilisától a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese. 2024-ben a Semmelweis Egyetemen egészségügyi menedzser MSC diplomát szerzett.

A fehérvári kórház kommunikációja végén, a frissen kinevezett főigazgató céljaira és terveire is fény derül: 

Elkötelezett amellett, hogy józan gondolkodással és szakmaisággal, a közösség céljaitól vezérelve működtethető olyan egészségügyi rendszer, mely korszerű ellátást nyújtva, az egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkavállalók számára is megfelelő munkakörülményeket biztosítva, hosszútávon fenntartható. Az ebben való hit ad erőt munkájához és további terveinek megvalósításához.

 

főigazgató_Szilágyi_Örs_kórház
A frissen kinevezett dunaújvárosi kórház főigazgatója ismertette célkitűzéseit.
Forrás: Duol.hu

„Mi betegünk!”

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár adta át a megbízási díszokiratot Szilágyi Örs, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet új főigazgatójának a minap a kórház vezetői számára tartott állománygyűlés keretében, ahol a frissen kinevezett vezető ismertette célkitűzéseit. Többek között javítani szeretné a kórház megítélését a lakosság körében, és növelni szeretné a dolgozói elégedettséget, mindezt szabályszerű és transzparens működési keretek között. Jelmondata a „Mi betegünk!” –  számolt be róla társlapunk, a duol.hu.

Tudósításukból kiderül az is, hogy Szilágyi Örs még 2020-ban, a koronavírus járvány idején érkezett az újvárosi egészségügyi létesítmény  Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályára, majd 2022 májusától a betegellátás mellett a kórház stratégiai igazgatói feladatait is ellátta. Idén januártól szükség esetén helyettesítette a megbízott főigazgatót (Kővágó Levente) és folyamatosan részt vett a kórházat érintő döntések meghozatalában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában