Szívből jövő kedvesség

2024.07.06. 11:30

Beleszületett az önkéntességbe a fehérvári tinédzser

A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet önkéntesét, a mindössze 15 éves Szili Laurát választották Székesfehérváron az év önkéntesének. Elhivatottságáról, motivációjáról kérdeztük a tinédzsert, aki színes egyéniségével egy üde színfoltja nem csak a szervezet életének, de a város ifjúságának is.

Kecskés Zoltán

Lánya és anya egy képen. Szili Laura előtt édesanyja példaként szoltált.

Fotó: Az egyesület

A Vasvári Pál Gimnázium tanulójának gyerekkora óta fontos része életének az önkéntesség, valósággal beleszületett ebbe a világba, ami nem is csoda, hiszen édesanyja, a SZÉNA Egyesületben betöltött szerepe miatt – családi bölcsődék szakmai vezetője – folyamatosan vitte magával lányát. Laura 4 éves kora óta nem csak résztvevőként, de korához mérten aktívan is kivette a részét a szervezet rendezvényeiből. Azóta a kislányból kamasz lett, de hozzáállása mit sem változott, ennek köszönhetően pedig az év önkéntesének választották Székesfehérváron.

– Jó érzéssel töltött el, hogy mások is fontosnak találják, amit csinálok és ezzel az elismeréssel értékelték a munkámat. A díj sokat jelent számomra és arra buzdított, hogy folytassam ezt a tevékenységet, mert segíteni másokon jó érzés! Ez nekem valahogy belülről, szívből jövő kedvesség és hihetetlen jó érzés, amikor mások arcára, ha csak ideig-óráig is, de mosolyt csalhatok. Barátaim és a családom büszkék rám, igyekszem a továbbiakban is boldoggá tenni őket is  – nyilatkozta a FEOL megkeresésére a tinédzser, aki elárulta azt is, hogy számos felejthetetlen élményt köszönhet az egyesületnek, amit szeretne, így „felnőttként" meghálálni.

Szili Laura életének gyerekkora óta fontos része az önkéntesség. A képen alig 8 éves
Fotó: Az egyesület

– A SZÉNA Egyesület számomra a második családom, ahol új ismertségekre, barátokra leltem az évek során. Anyukám által kerültem az egyesülethez, ahol megtapasztalhattam az önzetlen segítségnyújtás élményét. Szeretném ezt a sok szeretet, kedvességet, amit nekik köszönhetően átélhettem valamiképpen viszonozni. Ezért számomra nem kérdés, hogy a nyári időszakban is aktívan kiveszem majd a részem a táborokból és remélem jó példaképként szolgálhatok a jövő fiatalsága előtt, hogy ők is megtapasztalhassák a „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” érzését. 

Büszkeséggel vette át a tinédzser az elismerést az önkéntesek hetén Deák Lajosnétól és Zugor Zsuzsannától
Fotó: Fehér Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában