Arcanum

2 órája

Fejér évfordulós emlékei

Suplicz Zsolt

Ikarus üzem Moszkvában?

Ikarus buszokat összeszerelő üzem létesítését tervezi Moszkvában az Ikarus. A terv az, hogy az Ikarusok oroszországi gyártására magyar-orosz vegyes vállalatot hozzanak létre. A marketingigazgató szerint amennyiben a moszkvai önkormányzat hivatalosan értesíti az Ikarust a pénzügyi garanciák meglétéről, illetve a vegyes vállalat leendő orosz partnerei garantálni tudják a fizetőképességet, akkor magyar részről nem lesz akadálya annak, hogy az összeszerelés még az idén megindulhasson. Az elképzelések szerint évente 500 darab Ikarus 280-as típusú csuklós autóbuszt szerelnek össze a magas technikai színvonalú tusinoi gépgyárban. A több mint egy éve kezdődött tárgyalások még nem fejeződtek be, és nem túl egyszerűek.” - olvasható a hírlap 1994. július 29-ei számában.

 

A költségvetést vizsgálják

Ugyanebből a lapból kiderül, hogy komoly bajban van a megyei önkormányzat: A megyei önkormányzat idei költségvetése 130 millió forint hitel felvételével számolt. Most az első féléves tények ismeretében már látszik, hogy a hitelre feltétlenül szükség lesz. Sőt sürgős intézkedésekre van szükség a bevételek csökkenésének megakadályozására, ellenkező esetben további hiánnyal lehet számolni. Az intézmények kiadásai a körültekintő, takarékos gazdálkodásnak köszönhetően nem haladták meg az időarányost. Több intézmény jelezte azonban, hogy az áremelkedések ellentételezése olyan erőfeszítéseket igényelt, amely a második fél évben már nem tartható.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában