Tizenegyedik alkalom

2 órája

Gurulj együtt te is a mentőmotorosokkal!

A Magyar Mentőmotor Alapítvány tizenegyedik alkalommal rendezi meg az idén augusztus 10-re eső Mentőmotoros Napot, melyen civilek és mentőmotorosok együtt gurulhatnak.

Déri Brenda

Forrás: Egresi Péter

Ahogy arról már a feol.hu korábban is írt a Magyar Mentőmotor Alapítvány 2009-ben jött létre, 2021 óta pedig Balatonvilágoson a nyári szezonban önkéntes formában dolgoznak a motorosok és idéntől a mentőtiszti kocsik mellett a motorokat is teljes mértékben önerőből tartják fent. Ennek ellenére azonban a szolgálatok és az ellátott esetek száma nem csökkent. 

Az idei Mentőmotoros Nap célja, csakúgy, mint a korábbiaknak az az, hogy jobban megismerjék tevékenységüket a civilek, valamint felhívják a figyelmet a balesetek megelőzésére.

Korábbi Mentőmotoros Napról a menet közben
Forrás: Egresi Péter

Ami pedig a konkrét programot illeti az a megszokott helyen kezdődik: a gyülekező reggel 8 órától a Hősök terén lesz augusztus 10-én, majd a helyszíni regisztrációt és az ebédjegyek kiosztását követően ismertetik a motoros túra szabályait a szervezők, készül egy közös kép és indul is a menet a végcél felé, amely a Gorsium Régészeti Park. Ott egy becsületkasszás közös ebédre kerül sor, amit egy elsősegélynyújtáshoz kapcsolódó program követ, végül pedig az elmaradhatatlan tombolasorsolás. Utóbbihoz szívesen fogad még felajánlásokat az alapítvány – tudatták velünk. 

A menet előtt a résztvevők egy szívet alkotva összeálltak
Forrás: Magyar Mentőmotor Alapítvány: Mihályi Mia

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet itt tudnak megtenni az érdeklődők. Minden egyéb, túrával kapcsolatos információt pedig itt talál.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában