János apostol élete volt a téma

2 órája

Hittantábor zajlott Mezőkomáromban

A táborban 24 gyermek mellett két lelkész: Boza Kristóf helyettes lelkész és Tamási Szabolcs segédlelkész, és több önkéntes segítő vett részt.

Bokányi Zsolt

Együtt, áldott közösségben!

Fotó: A gyülekezettől

A hittantábor helyszíne a református templom, illetve a gyülekezeti ház épülete, udvara volt. A tábor napjai a templomban kezdődtek áhítattal, énektanulással, majd életkor szerint beosztott kiscsoportos foglalkozások következtek. Ebéd után többnyire kézműves foglalkozások zajlottak, többek között nemezelés, karkötő, kaleidoszkóp, szappan, hűtőmágnes készítés, de volt komolyzene hallgatás hangszer felismeréssel, dekupázs és természetesen sok-sok játék, éneklés. Idén fontos program volt az alkalmon, hogy minden nap foglalkoztak Mezőkomárom történetével, a településen született híres emberek életével, nevezetes épületeivel, emlékműveivel, és nem csak elméletben, hiszen ebéd után el is sétáltak megnézni azokat a tábor résztvevői. 

János apostol, katolikus körökben Szent János evangélista a tizenkét apostol egyike. A korai egyházatyák szerint ő volt a legfiatalabb tanítvány, túlélte a többi apostolt és az egyetlen közülük, aki természetes halált halt. A keresztény hagyomány őt azonosította a János evangélium, a három János-levél és a Jelenések könyve szerzőjeként. 

A maroknyi – de nagyon lelkes – református közösség hálás a segítségért, ami nélkül nehéz lett volna létrehozni az áldott alkalmat. Köszönik a sok-sok adományt és segítséget melyet kaptak. Köszönik Mezőkomárom Önkormányzatának, a település polgármesterének, Szabadhídvég polgármesterének és természetesen mindenkinek aki bármit is hozzátett az alkalomhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában